Upriličen prijem za nikšićke prvake

dodjela_knjiga
Marija Vujović
  • Autor Marija Vujovic
  • 03.09.2018. u 09:29

Prvaci našeg grada, kao i njihovi vršnjaci širom Crne Gore, danas su zakoračili u školske klupe, ali i u nova prijateljstva, prve obaveze...

Tim povodom je u Osnovnoj školi „Olga Golović“ upriličena svečanost povodom prijema 88 prvaka, a direktorica škole Slobodanka Žižić poželjela je toplu dobrodošlicu novim učenicima.

„Sigurni smo da ova svečanost budi posebne emocije u svima nama, za vas, draga djeco, ovo je ulazak u jedan novi svijet, u carstvo slova, brojeva, igre i pravog drugarstva, a za nas odrasle predstavlja radost obnavljanja znanja i mladosti. Ovaj dan pamti cijela porodica i dijete. Nasmijana lica i prijatna osjećanja prvaka treba da bude slika koju će dijete zauvijek nositi u srcu. Pred nama odraslima je važan zadatak da naučimo naše prvake da vole svoju školu, da sa radošću ulaze u njeno dvorište i zadovoljno iz nje izlaze obogaćeni novim znanjima i oplemenjeni novim prijateljstvima, radoznali, kreativni i srećni“, istakla je direktorica.

Ponosni su, kako je rekla, na generacije svojih đaka, kao i na kolektiv ove škole koji virtuozno radi svoj posao sa djecom.

„Dragi naši prvaci, u đačkoj klupi steći ćete prve prijatelje koji se pamte i shvatiti da je upravo znanje najveća snaga i moć. Neka vam svaki dan u školi bude nova radost i prilika, a za to će se pobrinuti Škola, vaši učitelji, nastavnici i roditelji. Poštovani roditelji, ovo je veliki dan za vas, dan koji se pamti. Vi ste odlučili da početak školovanja vašeg djeteta povjerite nama, pozivamo vas na saradnju na tom dugom i odgovornom putu, prepunom raznovrsnih obaveza i zadataka, ali isto tako zadovoljstva“, kazala je ona i dodala da su i tokom ovoga ljeta predano radili, te su zahvaljujući donacijama uradili rasvjetu u učionici, opremili Integrisano odjeljenje i znatno poboljšali uslove rada u istom.

Ipak, „mali učenici“ najviše su se obradovali poklonu koji je obezbijedila lokalna uprava za sve đake prvake sa teritorije našeg grada – udžbeničkom kompletu koji im je uručio potpredsjednik opštine Marko Radojević.

„Lokalna uprava Nikšića već tradicionalno obezbjeđuje udžbenike za sve prvake sa teritorije naše opštine, vjerujući da je to najbolji način da prvacima poželi sreću prilikom prvog susreta sa školom, a roditeljima u velikoj mjeri finansijski olakša opremanje djece za školu. Siguran sam da pred nama stoje budući odlikaši, ali, prije svega, dobra i zdrava djeca“, uvjeren je on poželivši prvacima puno sreće u školovanju.

 

Uručeni udžbenički kompleti i u OŠ „Ratko Žarić“

Svečanost povodom prvog dana škole organizovana je i u OŠ “Ratko Žarić”, nakon koje su prvačićima, takođe, uručene prve knjige.

Direktor škole Vlastimir Medojević, pozdravljajući najmlađe školarce, naglasio je da se radi o posebnom i svečanom trenutku.

“Koristim ovu priliku da našim dragim prvacima poželim uspješno školovanje i puno uspjeha i sreće u životu, kao i ugodan boravak u našoj školi”, poručio je on.

Lazar Mijanović je ispred lokalne samouprave kazao da Opština Nikšić već četvrtu godinu zaredom obezbjeđuje komplete udžbenika za prvake.

“Smatrali smo da je to najbolji način da našim prvacima poželimo srećno i uspješno dalje školovanje, kao i da njihovim roditeljima pružimo pomoć u opremanju svoje djece. Prvacima želim puno sreće, uspjeha, zdravlja i puno petica, a prije svega da postanu dobri ljudi”, naglasio je Mijanović.

U školske klupe širom naše opštine danas je sjelo oko 750 prvačića.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.