Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uređen prilaz spomeniku braći Radulović

UBNOR i antifašisti Nikšića
 • Autor onogost.me
 • 16.04.2024. u 15:23
UBNOR i antifašisti Nikšića zajedno sa unukom Mirune Radulović, Bogdanom, a u saradnji sa Mjesnim udruženjem UBNOR-a Pješivaca uredili su prilaz spomeniku braći Radulović u selu Milojevići.

Kako kažu, napravili su stepenice i betonirali stazu jer je zub vremena učinio svoje.

U ovoj akciji učestvovali su Bogdan, Miloš,Bato, Dragan, Nebojša, Vlado, Đoko, Nikola i Veso.

„Čitava porodica Veliše i Mare Radulović, četiri sina i dvije šćeri opredijelila se za NOP i od prvog dana su u prvim partizanskim redovima. U toku NOR-a sva četiri sina su im poginula : Veljko-Mujo, narodni heroj, Milorad, Radoman i Ćetko, dok su im šćeri Miruna i Anđelija, kao nosioci „Partizanske spomenice“ zajedno sa njima dočekali slobodu. U njihovom rodnom mjestu Milojevićima podignut im je spomenik na kome je uklesano: „Majka vas rodi, Partija uči, a vi otadžbini živote svoje Veljko, Milorad, Radoman i Ćetko Radulović“. Rijetki su slučajevi da četiri brata nastradaju za vrijeme rata, dvojica od strane okupatora, a dvojica od strane domaćih izdajnika četnika i da od njih ne ostane potomaka“, navodi se u saopštenju UBNOR-a.

Po završetku akcije narodni guslar Milan Vujović uz strune gusala, umjesto prigodnih govora, evocirao je uspomenu na žrtvu braće Radulović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.