Uručene nagrade pobjednicima Državnog takmičenja

capture_0
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 14.06.2016. u 16:30

Sekretar Ministarstva prosvjete, Slobodan Filipović uručio je nagrade pobjednicima Državnog takmičenja iz matematike, fizike, hemije, biologije, geografije, istorije, programiranja i stranih jezika.

Svečanosti su, pored nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola, prisustvovali i njihovi mentori.

Filipović je kazao da je biti danas sa najboljima posebna čast i zadovoljstvo i učenicima i mentorima čestitao na ostvarenim rezultatima.

„Nadam se da ovi ostvareni rezultati samo jedni u nizu koje ćete i budućnosti ostvarivati“, rekao je Filipović na svečanosti povodom dodjele nagrada.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo nastoji da svi najbolji i oni koji se ističu budu nagrađeni.

Kako je kazao Filipović, taj Vladin resor je obezbijedio skromne i prigodne poklone. „Ali poklone koje će, nadam se, koristiti i u budućnosti u ostvarivanju što boljih rezultata“.

Učenik Gimnazije „25. maj“ u Tuzima, Anton Nuculović, koji je tri godine zaredom osvajao nagrade na državnom takmičenju, u ime svih nagrađenih kazao je da učešće na državnom takmičenju omogućava dodatnu provjeru stečenog znanja učenika u jakoj konkurenciji i podstiče ih na dalje učenje i usavršavanje.

„Uvijek se treba upoređivati sa najboljima da bi se odredilo mjesto koje nam objektivno pripada“, rekao je Nuculović.

On je naveo da se nada da će i sljedeće generacije uz pomoć mentora, nadležnog Ministarstva, Ispitnog centra i obrazovnih institucija uspjeti da postignu zavidne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Nuculović se zahvalio svim institucijama koje su svojim radom doprinijele uspjehu učenika.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.