Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uručene nagrade pobjednicima Državnog takmičenja

capture_0
cdm.me
  • Autor onogost.me
  • 14.06.2016. u 16:30

Sekretar Ministarstva prosvjete, Slobodan Filipović uručio je nagrade pobjednicima Državnog takmičenja iz matematike, fizike, hemije, biologije, geografije, istorije, programiranja i stranih jezika.

Svečanosti su, pored nagrađenih učenika osnovnih i srednjih škola, prisustvovali i njihovi mentori.

Filipović je kazao da je biti danas sa najboljima posebna čast i zadovoljstvo i učenicima i mentorima čestitao na ostvarenim rezultatima.

„Nadam se da ovi ostvareni rezultati samo jedni u nizu koje ćete i budućnosti ostvarivati“, rekao je Filipović na svečanosti povodom dodjele nagrada.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo nastoji da svi najbolji i oni koji se ističu budu nagrađeni.

Kako je kazao Filipović, taj Vladin resor je obezbijedio skromne i prigodne poklone. „Ali poklone koje će, nadam se, koristiti i u budućnosti u ostvarivanju što boljih rezultata“.

Učenik Gimnazije „25. maj“ u Tuzima, Anton Nuculović, koji je tri godine zaredom osvajao nagrade na državnom takmičenju, u ime svih nagrađenih kazao je da učešće na državnom takmičenju omogućava dodatnu provjeru stečenog znanja učenika u jakoj konkurenciji i podstiče ih na dalje učenje i usavršavanje.

„Uvijek se treba upoređivati sa najboljima da bi se odredilo mjesto koje nam objektivno pripada“, rekao je Nuculović.

On je naveo da se nada da će i sljedeće generacije uz pomoć mentora, nadležnog Ministarstva, Ispitnog centra i obrazovnih institucija uspjeti da postignu zavidne rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima.

Nuculović se zahvalio svim institucijama koje su svojim radom doprinijele uspjehu učenika.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedm, a potom i eko- parka Blace.
Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek nije završen. Razlog je, kažu iz Ministarstva pravde, jer nije okočan unos podataka koje trebaju da dobiju iz sudova. Iz Udruženja Roditelji kažu da je registar prijeko potreban, kako bi se konačno znalo koliko ima takvih osoba, kao i da bi Uprava policije mogla da sprovodi nadzor.
Nije novost da u Nikšiću fali pedijatara. Novost nije ni da se fasada sa zgrade Dječjeg dispanzera maltene raspada, da je inventar dotrajao, da sobe u kojima borave najmlađi pacijenti vlaže, da su kupatila u izuzetno lošem stanju. Nije novost ni da najmlađi pacijenti decenijama čekaju bolje uslove i da su, izgleda, svi važniji od njih.