Uručenjem nagrada obilježen Dan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje

62194063_1958606467579273_557223675389018112_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 05.06.2019. u 12:34

Na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje danas je prigodnom svečanošću, na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim studentima i sportskim radnicima, obilježen Dan ove ustanove.

Tom prilikom, dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Stevo Popović osvrnuo se na prethodnih 11 godina uspješnog rada, kako sa studentima, tako i na naučno-istraživačkom planu.

On je, između ostalog, govorio o izuzetnoj saradnji sa naučnim ustanovama u regionu i šire, kao i o visokom stepenu mobilnosti na ovom fakultetu.

„Sve veći broj naših studenata je na razmjeni širom Evrope, kroz nekoliko programa. Mobilnost je prisutna i sa suprotne strane, pa smo imali priliku da ugostimo kolege iz Splita, Sarajeva, Mostara, Rijeke, Novog Sada, Denizlija… Istakao bih da i dalje nastavljamo dobro ustaljenu praksu kada je u pitanju ostvarivanje novih aktivnosti, pa je nekoliko sporazuma o saradnji potpisano ili obnovljeno, prije svega sa visokoškolskim ustanovama u Evropi i regionu“, naveo je Popović.

On je posebno naglasio da je naučno-istraživačka djelatnost fakulteta i dalje na visokom nivou, koji je po broju objavljenih radova i broju citata zaposlenih, visoko kotiran na Univerzitetu Crne Gore.

„Imam obavezu da se zahvalim našim studentima, i da im se zahvalim na uspjesima koje su postigli u protekloj godini, a apelovao bih im da koriste više mogućnosti koje im nude programi mobilnosti, te da se više uključuju u naučno-istraživačke aktivnosti“, kazao je Popović, dodajući da se zahvaljuje i svima ostalima koji su doprinijeli uspjehu fakulteta, a koji će se, kako je istakao, svakako sami prepoznati.

Nakon njegovog obraćanja, svečanost je nastavljena uručivanjem diploma svršenim studentima, nagradama za najbolje studente, istaknute sportiste, najuspješnije sportske kolektive i ugledne pojedince i naučnike.   

Nagradu za titulu šampiona Crne Gore i kupa Crne Gore u vaterpolu dobio je PVK Jadran iz Herceg Novog, dok je priznanje za četvrtu titulu šampiona Crne Gore u fudbalu dobila FK Sutjeska.

Posebno priznanje uručeno je prvom selektoru muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore Veselinu Vukoviću za izvanredne rezultate postignute na međunarodnom planu i promociju crnogorskog sporta.  

Zahvalnice za doprinos koji je uložen u okviru razvoja Centra za dijagnostiku u sportu na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore dodijeljene su PVK “Jadran” Herceg Novi, OFK “Titograd” Podgorica, FK “Sutjeska” Nikšić, KMF “Nikšić”, KMF “Titograd”, KMF “Studentski dom”, Muškoj juniorskoj rukometnoj reprezentaciji Crne Gore, Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore i Ženskoj seniorskoj košarkaškoj reprezentaciji Crne Gore.  

Priznanja za izvanredan rezultat postignut u školskoj 2018/2019 dodijeljene su studentima Draganu Baćoviću, na akademskim magistarskim postdiplomskim studijama Fizička kultura, (9,00); Erolu Vreviću, na akademskim specijalističkim postdiplomskim studijama Fizička kultura (9,20); Nemanji Drobnjaku, na primijenjenim specijalističkim postdiplomskim studijama, Sport i Fitnes (8,25); Antoniju Boškoviću, na primijenjenim specijalističkim postdiplomskim studijama, Sportski menadžment, (8,40); Anđeli Đuričanin, na primijenjenim specijalističkim postdiplomskim studijama, Sportski menadžment (8,40) Damiru Džogoviću, na akademskim osnovnim studijama, Fizička kultura – III godina (8,20); Tamari Đukić, za izvanredan rezultat postignut u školskoj 2018/2019 na primijenjenim osnovnim studijama Sportski novinar – III godina (9,47) i Eldaru Ahmetoviću,na primijenjenim osnovnim studijama Sportski trener – III GODINA (prosječna ocjena 7,53), Mariji Terzić, na akademskim osnovnim studijama, Fizička kultura i zdravi stilovi života – I godina (8,73), Lejli Kordić, na akademskim osnovnim studijama, Sportski novinari i treneri – II godina (9,36).

Diplome su ovom prilikom uručene i Stefanu Dačeviću, Savu Kilibardi i Danilu Zekoviću, diplomiranim studentima na studijskom programu Sportski trener, kao i Stefanu Pješivcu i Milošu Kovačeviću, sa studijskog programa Fizička kultura, postdiplomske magistarske akademske studije. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dok na skijaškim terenima Durmitora, još traje zimska sezona, na rijeci Tari minule sedmice počela je sezona splavarenja. Rani početak sezone i veliko interesovanje za ljeto, obećavaju uspješnu sezonu na Tari, kaže splavar Veljko Ostojić, ali i upozorava da je rijeka zatpana smećem i da se nešto mora hitno uraditi.
Tokom ljetnjih mjeseci se dešava da od Vodovoda kupujemo vodu koja se doprema cisternama u našu mjesnu zajednicu, ali to zna da bude dosta skupo zbog cijene prevoza, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Mjesne zajednice Vilusi, Vidak Šabanović.