Vatrogasci tokom večeri imali desetak intervencija, nastavljaju potragu za sugrađaninom

Služba zaštite i spasavanja Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 17.12.2022. u 08:44
Nevrijeme koje je zahvatilo opštinu Nikšić donijelo je pune ruke posla vatrogascima-spasiocima.

“Samo tokom večeri imali smo desetak intervencija. Radilo se uglavnom o crpljenju vode iz podrumskih i garažnih prostora naših sugrađana”, kazao je komandir Službe zaštite i spašavanja Slavko Tadić.

Jutros je, navodi, situacija povoljnija.

“Spremamo se da nastavimo potragu za nestalom muškom osobom u rijekama Bistrici i Zeti. Vodostaj rijeke Zete se približava maksimumu iz novembra 2019. koji je iznosio 257cm na mjernom mjestu most na Duklu. Jutros je vodostaj 237cm, tako da apelujemo na naše sugrađane koji na svoju ruku obilaze korita rijeka da se čuvaju i ne izlažu svoje živote riziku”, istakao je Tadić.

Specijalizovane ekipe vatrogasaca-spasilaca za akcije na brzim vodama u koordinaciji sa roniocima Regionalnog centra Bijela i SAJ-a čine, kako je naveo, sve što je u njihovoj moći.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fudbaleri Sutjeske u Antaliji tempiraju formu za drugi dio šampionata na domaćoj sceni.
  U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
  U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).