Vaučeri za 50 porodica

1
  • Autor onogost.me
  • 25.12.2017. u 09:39

JU Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, u saradnji sa kompanijama iz Nikšića, i ove godine su jednom broju naših sugrađana pokušali da uljepšaju predstojeće novogodišnje i božićne praznike.

Naime, već drugu godinu zaredom pokrenuta je akcija pod nazivom „Donatorski dan“ gdje je jedan broj privrednika iz našeg grada, u skladu sa svojim mogućnostima, pomogao akciju u vidu novčanih sredstava. Vaučere za trgovinu u marketima, u visini od 100 eura, ovom prilikom dobilo je 50 porodica.

Cilj akcije je, kako su kazali iz Centra, pomoć socijalno ugroženim porodicama kao i razvijanje svijesti o potrebi da se pomogne onima kojima je ta pomoć najneophodnija. Obuhvaćena su staračka domaćinstva, samohrani roditelji, roditelji djece sa smetnjama u razvoju i višečlane porodice.

„Ovakve i slične akcije takođe imaju za cilj podsticanje društvene odgovornost ii solidarnosti, kao temeljnih vrijednosti svakog odgovornog društva i zajednice. Svjesni da ne možemo svima pomoći, ali ipak odlučni da u toj namjeri istrajemo, mi se i na ovaj način trudimo da pomognemo našim sugrađanima i to ćemo činiti i u budućnosti“, naveli su oni zahvalivši se ovim putem donatorima koji su omogućili da se realizuje „Donatorski dan“ i time olakšaju predstojeći praznici porodicama.

Akciju su pomogli Mesna industrija „Goranović“, „Ramel“, „Dekor Iva“, Erste banka, „Agro Mont“, „NK Golija“, Comp Comerc“, „DIS“, „Luxor doo“, „Mils Computers“, „Garden Lux doo“, Foto „Lab“, „Trend doo“,  „Popović doo“, „Knežević transport“, „Knjaz doo“ i „UNO“.

Kako je ispred kompanije „UNO“ istakao Radoje Mijušković, za njih je pomoć onima kojima je najpotrebnija ustaljena praksa.

„„UNO“ je inače kompanija koja predaje veliki značaj društveno odgovornom poslovanju, u svakom smislu. Dakle, i kada je u pitanju ekologija, i kada je u pitanju pomaganje lokalnoj zajednici što je ovaj slučaj ovog puta – slučaj 50 porodica koje su u socijalnoj potrebi obuhvaćene ovim projektom i mi smo se, kao i svakog puta, odazvali pozivu Centra za socijalni rad i uzeli učešće u ovoj akciji“, kazao nam je on.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.