Veče posvećeno narodnom heroju Luki Simonoviću

22045999_2028888764013626_4579986014208887008_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 29.09.2017. u 10:41

U OŠ „Luka Simonović“ sinoć je upriličeno veče posvećeno narodnom heroju i revolucionaru čije škola nosi ime. 

Kako su naveli iz te prosvjetne ustanove, njegovo ime škola nosi već punih sedam decenija, međutim, vrijeme ponekad učini svoje, izbriše detalje iz života ljudi, pa je to veče bila lijepa prilika da se podsjete svi na život i rad Luke Simonovića, od dana njegovog školovanja, njegove kratke profesorske karijere, do tragične smrti u ratu i revoluciji 1942. godine.

Tokom večeri upriličeno je više kulturno-zabavnih aktivnosti, a događaju su prisustvovali pjesnikinja Gordana Sarić i Slobodan Bato Mirjačić, predsjednik UBNOR-a. 

U programu su učestvovali učenici Maja Perošević, Marija Sarić, Katarina Kamčev, Marko Lazović, Milica Vukotić, Balša Milatović, kao i školski oktet

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati više djelova naše opštine.
Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.