Veliki humanista: Dr Slavko Mrdović poklonio Opštoj bolnici vrijednu donaciju

d
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.02.2016. u 16:24

“Volim crnogorski narod, ali prema Nikšiću gajim posebne emocije, što me uvijek vraća ovom gradu”, kazao je danas dr Slavko Mrdović, predsjednik crnogorske Dijaspore iz Švajcarske, tokom uručivanja vrijedne donacije Opštoj bolnici. 

Donacija se sastoji od  30  velikih kreveta, 27 krevetaca za djecu od čega, 8 krevetaca, 10 hodalica,  izvjestan broj stolova za pregled bolesnika.

“ Ovo je 64 šleper donacije koju sam dopremio Crnoj Gori. Ova donacija sada je uslijedila nakon zatvaranja jednog ginekološkog odjeljenja u Švajcarskoj. Poznavajući direktora te zdrastvene ustanove, odlučio se da mi ustupi krevete, koje sam ja donirao Opštoj bolnici u Nikšiću” , kazao je Mrdović, dodajući da je zahvalan Voju Vuksanoviću  i Ljubu Daboviću, koji su mu uvijek pružali nesebičnu pomoć, kada su u pitanju bile donacije prema Crnoj Gori.

Zahvaljujući se na donaciji dr Ilija Ašanin, direktor  Opšte bolnice, kazao da je ovo samo jedna u nizu donacija koju su dobili od gospodina Mrdovića

“Ovo nije prvi put da gospodin Mrdović iskazuje poštvovanje prema našim sugrađanima i nikšićkom zdrastvu. Njegovu nesebičnu pomoć  imali smo i prije nekoliko godina kada su rekonstruisane zgrade Internog odjeljenja i psihijatrije, ali i odjeljenja hirurgije, jer  svi kreveti su nabavljeni na isti način. Sa ovim krevetima  zamijenićemo postojeće na Odjeljenju ginekologije koji nijesu u lošem stanju, ali su ovi mnogo bolji. Time će se stvoriti bolji komfor za naše osiguranike, kazao je Ašanin i podsjetio da je ove godine  planirana rekonstrukcija Odjeljenja urologije i oftamologije, a što će takođe biti odrađeno iz donacija

“ Završno sa narednom godinnom računam da će bolnica biti u potpunosti rekonstruisana. U prilog tome idu i činjenice da je ova bolnica dobila saglasnost za proces akreditacije po evropskim standardima, što znači da ćemo biti prva zdrastvena ustanova u Crnoj Gori koja će biti akreditovana, zakljuio je Ašanin.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.