VIDEO: U Nikšiću otrovano pet pasa lutalica, otrov ostavljen na dječijem igralištu

pas_naslovna
  • Autor onogost.me
  • 15.10.2015. u 14:48

Jeziv prizor poslednjih trenutaka života otrovanog psa u kvartu kod bolnice zaprepastio je jutros stanare "Desetke".

Čitalac poratla onogost.me, koji je želio da ostane anoniman, poslao je našoj redakciji nekoliko fotografija i snimak napravljen sa mobilnog telefona na kojem se vidi kako pas umire u lokvi na trotoaru.

 

 

Veterinarka, Aleksandra Krivokapić, za portal Onogošt kaže da je od zaštitnika životnija iz Nikšića saznala da su psi otrovani te da misli kako se, po opisu koji je dobila, radi o kreozonu, otrovu čija je prodaja zabranjena.

„ Ako se ispostavi da se radi o kreozonu,onda je u pitanju  otrov koji može biti fatalan i po ljude. Nadležni moraju hitno da reaguju jer se time direktno ugrožavaju ljudski životi“, upozorila je ona.

Ovo nije prvi slučaj trovanja pasa u kvartu kod bolnice. Slični slučajevi zabilježeni su i ranijih godina, a počinioci bi uvijek ostajali neotkriveni.

Da apsurd bude veći, sve se dešava uoči otvaranja dugo očekivanog azila za pse koji bi trebalo da počne sa radom do kraja mjeseca. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Potpredsjednik opštine Nikšić Mitar Goranović učestvovao je na Reload konferenciji pod nazivom „Za bolje zajednice – saradnja lokalnih samouprava i nevladinih organizacija“, koju su UNDP i Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori organizovale u Podgorici.