Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Više osumnjičenih za nanošenje teških povreda u Nikšiću, za jednom osobom policija traga

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 21.05.2024. u 09:58
Nikšićka policija identifikovala je više osumnjičenih za nanošenje teških tjelesnih povreda oštećenom R. K. (55) u Banjanima i N. Č. (33) ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru.

Policiji je 5. maja u 22.45 časova javljeno od zaposlenih u Medicinskom centru Nikšić da se na ukazivanje ljekarske pomoći javio R.K. (55) sa povredama u predjelu glave.

„Njemu je od strane dežurnog ljekara konstatovana teška tjelesna povreda u vidu preloma vilične kosti, te je nakon ukazane pomoći u MC, transportovan na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću koji je kvalifikovao krivično djelo teška tjelesna povreda te naložio policijskim službenicima dalje preduzimanje aktivnosti u cilju rasvjetljavanja događaja“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da su pripadnici nikšićke policije tokom sprovođenja ovih radnji došli do sumnje da su teške tjelesne povrede oštećenom nanijela tri lica iz Bara – A.M. (21), O.M. (43) i maloljetno lice staro 16 godina.

„Oni su ovo djelo, kako se sumnja, izvršili na način što su, oštećenom, nakon kraćeg verbalnog sukoba u mjestu Banjani, zadali više udaraca zatvorenim šakama u predjelu glave, kao i više udaraca nogom dok se lice nalazilo na tlu, te je po nalogu postupajućeg tužioca, protiv njih podnijeta krivična prijava“, navode se u saopštenju.

Nikšićkoj policiji prijavljeno je 9. maja u 00.55 časova da je jedno lice fizički napadnuto ispred jednog ugostiteljskog objekta u centru grada.

„Na lice mjesta odmah upućeni su policijski službenici koji su zatekli N.Č. (33) sa vidnim povredama, kojeg su trasportovali u MC Nikšić na ukazivanje ljekarske pomoći. Njemu su konstatovane teške tjelesne povrede u vidu preloma vilične i preloma sinusne kosti, te je transportovan na dalje liječenje u Klinički centar Crne Gore. Preduzimajući aktivnosti na rasvjetljavanju događaja policijski službenici došli su do sumnje da je pomenute povrede oštećenom licu nanio A.B. (24) iz Nikšića, na način što mu je zadao više udaraca u predjelu glave“, piše u saopštenju policije.

Tužilac koji je upoznat sa događajem kvalifikovao je krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelom teška tjelesna povreda.

A.B. je, kako se navodi, trenutno nedostupan nadležnim organima i za njim policija intenzivno traga.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću odredilo je pritvor M.Č. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.
  Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, nakon saslušanja donio je rješenje o zadržavanju R.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio dva krivična djela nasilja u porodici ili u porodičnoj zajednici.