Viši sud vratio predmet: Radojičiću ponovo sude

13713500_10206757216064659_1572217682_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.07.2016. u 13:54

Bivšem gradonačelniku Nikšića Nebojši Radojičiću ponovo će se suditi zbog zloupotrebe službenog položaja. 

To su odlučile sudije podgoričkog Višeg suda, koje su kolegama iz nikšićkog Osnovnog suda vratile na ponovni postupak slučaj  bivšeg predsjednika Opštine Nikšić, prenose Vijesti.

Radojičić je prvostepenom odlukom sudije  Ivana Perovića, u novembru prošle godine, osuđen na četiri  mjeseca zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja.

U obrazloženju te presude piše da je  Radojičić  prekršio Zakon o javnim nabavkama, jer je  kao predsjednik Upravnog  odbora Fudbalskog kluba “Sutjeska” mimo propisa ovlastio direktora Andriju Vujovića da  sa firmom “Zarubica company” sklopi ugovor  za radove na izgradnji pomoćnog stadiona.

Za ostala krivična djela koja su se Radojičiću stavljala na teret  sudija Perović donio je oslobađajuću presudu, koju je Viši sud  potvrdio.

Nekadašnji predsjednik Opštine Nikšić teretio se da je za gradnju  kapele na novom groblju u naselju pod Trebjesom, radove na aerodromu na  Kapinom polju, uređenju Dnevnog centra i prostora oko Muzičke  škole,  izvođače angažovao takozvanom šoping metodom ili  neposrednim ugovorima, čime je prekršio zakon.

U januaru ove godine Radojičić je uslovno osuđen na kaznu zatvora od  jedne godine zbog zloupotrebe službenog položaja. 

Radojičić se teretio da je omogućio jednom broju javnih  funkcionera da zaključe ugovor o kreditu iako na to nije imao pravo.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).