Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vladina pomoć značajna, ali nedovoljna za potpunu sanaciju, mještani se plaše ponovnog nevremena

73320158_422933015306409_7808560219859976192_n_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2019. u 11:32

Vanredna finasijska pomoć za deset domaćinstava, koja su u nikšićkoj opštini pretrpjela najveću štetu nedavnim nevremenom, odobrena je od strane Vladine komisije za procjenu štete od elementarnih nepogoda. Prema procjenama opštinske komisije, šteta domaćinstava u imovini građana, ali i lokalnoj infrastrukturi iznosi oko 280.000 eura.

Dvije porodice Nikolić, Darka i Milorada iz Broćanca, bile su poplavljene između ostalih. Oni se, kako su rekli za Radio Crne Gore, raduju pomoći, ali i naglašavaju da je šteta velika i da im trebaju značajna finasijska sredstva za sanaciju.

“Koliko je – toliko je, ali mi smo zahvalni na tome. Sa tim se može popraviti nešto na gornjem spratu, a što se tiče donjeg, tu nema popravke, a nema ni sredstava. Da li će biti još kakve pomoći, vidjećemo”, kazao je Darko Nikolić koji sa porodicom – dvoje djece, suprugom i majkom živi privatno, jer još uvijek ne mogu da se vrate u porodičnu kuću.

Kako kaže Darko, nije siguran da se neće sljedeće godine ponoviti ovakve nedaće, pa ga to dodatno opterećuje.

“Niko od nadležnih za te vode i to nije izašao da ti ispita i vidi. Ne oglašavaju se još. Meni se ni ne ulaže mnogo niti obnavlja gore, čisto koliko može da se živi jer se poplave opet mogu ponoviti”, smatra on.

Osim kirije, Nikolići se suočavaju i sa dodatnim izdacima i brojnim troškovima, a ni vremenske prilike nijesu od pomoći.

“Da je to proljeće, ljeto ili jesen, ljepši su dani, pa može da se isuši, da se odradi. Sad zima, najgori period, najgore vrijeme. Ne možeš ništa da uradiš, ništa da osušiš”, zabrinuto objašnjava Darko.

Finasijska pomoć za sva ostala domaćinstva iz Nikšića koja su pretrpjela štetu, kako su kazali iz Vladine komisije, biće isplaćena u redovnoj procedure nakon Nove godine, u skladu sa procjenjenom štetom lokalne komisije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mještani romskog naselja Brlja u Nikšiću ogorčeni su na lokalnu upravu koja ništa ne preduzima povodom nehigijenskih uslova u kojima žive. U ovom naselju živi oko 70 Roma praktično na izvoru zaraze, bez osnovnih uslova i traže od Opštine preseljenje.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine