Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vladine mjere za veću sigurnost na putevima

cesta
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.01.2017. u 15:19

U cilju suzbijanja sve učestalijih udesa na putevima, Vlada Crne Gore je na prošlom zasijedanju usvojila Akcioni plan za implementaciju Strategije poboljšanja bezbjednosti u drumskom saobraćaju za 2017. godinu.

Među ciljevima i smjernicama za njihovu realizaciju, pored sanacija puteva, našlo se i revidiranje već izdatih vozačkih dozvola, unapređenje rada auto škola i poboljšanje kvaliteta vozačkog ispita, pišu Dnevne novine.

Aktivnostima koji su predviđeni Akcionim planom, obezbjeđuje se kontinuitet prošlogodišnjih aktivnosti, uz novine koje će obezbijediti očekivane rezultate “uz stalno smanjivanje broja poginulih i teško povrijeđenih u drumskom saobradaju”

Podizanje nivoa bezbjednosti saobradaja uvođenjem novih tehnologija, povećanjem saobraćajne kulture, zatim otklanjanje uskih grla, sanacija puteva i mostova ali i izdavanje ljekarskih uvjerenja o privremenoj nesposobnosti za vožnju, unapređenje kvaliteta vozačko g ispita i poboljšanje rada auto škola kroz organizovanje obuka, samo su neke od planiranih mjera.

Strategijom je, pored ostalog, predviđeno i formiranje Koordinacionog tijela za bezbjednost drumskog saobraćaja, sa zadatkom da rukovodi i organizuje aktivnosti nadležnih organa u implementaciji tog akta.

Iz policije je ranije saopšteno da je za 11 mjeseci prošle godine na crnogorskim putevima stradalo 55 osoba, dok je u godini koja je prethodila u udesima stradala 51 osoba.

U istom periodu, policijski službenici su, u poređenju sa 2014. godinom, evidentirali 39,3 odsto više neispravnih vozila, a 41,6 odsto više vozila je isključeno iz saobraćaja. Osim toga, u izvještajnom periodu evidentirana su 8.872 vozača pod dejstvom alkohola, što je 25,4 odsto više nego u istom uporednom periodu prethodne godine.

 

portalanalitika.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci