Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vlahoviću dvije godine uslovno zbog nezakonitog zapošljavanja

vlahovic
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 26.09.2016. u 06:11

Apelacioni sud Crne Gore potvrdio je presudu Višeg suda od februara ove godine kojom je načelnik nikšićke Komunalne policije Zdravko Vlahović oglašen krivim zbog, kako se navodi, „krivičnog djela - produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja iz člana 416, stav 1, a u vezi sa članom 49 Krivičnog zakonika Crne Gore“.

Dosuđena mu je kazna od osam mjeseci zatvora, uslovno dvije godine zbog nezakonitog prijema u radni odnos na neodređeno sedam službenika i namještenika u Komunalnoj policiji u periodu od 5. novembra do 5. decembra 2012. godine. Optužnicu protiv Vlahovića zastupalo je Specijalno tužilaštvo kojem je prije više od godinu, kako saznajemo, nekoliko radnika podnijelo krivičnu prijavu. Vlahović nije odgovarao na pozive, piše Dan.

Od „privremenih i povremenih” zaposlenja do ugovora za stalno

U presudi Apelacionog suda navodi se da je u toku postupka nesumljivo utvrđeno da je načelnik nikšićke Komunalne policije donio rješenja na neodređeno za sedam lica. 

Prije donošenja spornih rješenja, navodi se u presudi, sva ta lica u Komunalnoj policiji bila su angažovana po osnovu ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova, što je utvrđeno i zapisnicima Upravne inspekcije od decembra 2014., maja i novembra prošle godine. 

U tim zapisnicima konstatovane su i nepravilsnosti prilikom zapošljavanja, budući da su lica zasnovala radni odnos na neodređeno vrijeme bez prethodno sprovedenog postupka javnog oglašavanja, navedeno je između ostalog u presudi Apelacionog suda gdje se konstatuje i da je uvidom u personalne dosijee zaposlenih lica prvostepeni sud pravilno utvrdio da sporna rješenja za stalno nijesu zasnovana na njihovim ugovorima o radu na određeno, obzirom da takvi ugovori nijesu ni postojali.

 

Izvor: dan.co.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.