Volonteri Crne Gore danas dijelili brašno i tjestjeninu

page_volonteri
  • Autor onogost.me
  • 01.11.2015. u 15:46

Članovi NVO Volonteri Crne Gore  realizovali su danas redovnu mjesečnu akciju podijele osnovnih životnih namjernica socijalno ugroženom stanovništvu.

Mladi volonteri su obišli 13 porodica ranjive kategorije. Podijelili su 325kg brašna i 30kg tjestenine.

“Ova mlada NVO svakog mjeseca obilazi socijalno ugržene porodice i donira im osnovne životne namirnice koje prikupljaju uz pomoć privrednih subjekata našeg grada, i pomoću sopstvenih kapaciteta.Svijesni smo teške ekonomske situacije, ali i toga da svačije malo može značiti nekom mnogo, za šta su upravo dokaz i volonteri koji se aktivno bave sakupljanjem i podijelom sredstava za pomoć marginalizovanim porodicama”, navodi se u saopštenju Volontera Crne Gore.

Dokaz koliko ova organizacija brine o stanovništvu, čija je egzistencija ugrožena, jeste i podatak da su od decembra 2014. godine podijelili oko 12 000 eura u vidu osnovnih životnih namirnica i da su obišli preko 400 porodica.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

U Crnoj Gori ne postoji tačan podatak o tome koliko se djece rađa prijevremeno, ali procjene kažu da je to između šest i osam procenata, saopštila je dr Danojla Dakić iz Centra za neonatologiju u emisiji "Link". U svijetu su, kako navodi, podaci veoma raznoliki, u Americi je procenat prijevremeno rođene djece porastao već na 10 do 11 odsto, u raznim evropskim zemljama, taj procenat je nešto niži, u Engleskoj je pet, u Francuskoj osam odsto.
Za jedanaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja do danas se prijavilo 2.538 korisnika. Poslodavci su ove godine oglasili 16.569 radnih mjesta, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.