Volonteri DMEN-a uklanjali otpad duž saobraćajnice

DMEN
 • Autor onogost.me
 • 27.12.2022. u 12:57
Volonteri Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN) tokom vikenda izveli su akciju uklanjanja otpada duž zaobilaznice Brlja-Duklo.

U akciji je učestvovalo 12 volontera i prikupljeno je 25 vreća otpada različitog porijekla, u kojem je dominirao otpad iz domaćinstava, plastični otpad, kao i građevinski šut.

“Iako je duž ove saobraćajnice realizovana akcija uklanjanja otpada prije dva mjeseca, u kojoj je i naša NVO učestvovala, svjedoci smo skoro istih količina otpada na toj lokaciji”, kazali su iz DMEN-a.

Otpad je uklonjen i sa prilaza popularnom izletištu Eko-parku Blace, koje se nalazi u neposrednoj blizini ove prometne saobraćajnice.

“Zaista je bilo ružno vidjeti pristupni put Blacama okružen otpadom. Nadamo se da će ljepša slika na ovom mjestu, ostati ovakva na duži vremenski period”, kazali su ekolozi.

Aktivnost je sprovedena u okviru projekta „Kampanja za smanjenje emisije CO2“, koji je finansijski podržan od Ministarstva kapitalnih investicija na javnom konkursu za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata nevladinih organizacija u oblasti od javnog interesa „zaštita životne sredine u saobraćaju“.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori jutros je najviše snijega na Žabljaku 80 centimetara, objavljeno je na sajtu Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.
  U nižim predjelima Crne Gore jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, dok su mjestimično mokri u centralnim i sjevernim predjelima, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).
  Na Vučju je visina sniježnog prekrivača oko metar. Što se tiče samih skijališta, biće otvorena tokom vikenda, danas i sjutra, i velika staza i mala staza, kazala je portalu Onogošt direktorica Turističkog kompleksa Vučje Anđa Vukčević Zorić.