Vrtić „Pčelica“: Mališani i roditelji se takmičili u sportskim igrama

image-0-02-05-6ae5259f8fefd4ac0b61803b9351096ec760ed1e4bb92c1af2bae21b97fd9456-v
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 05.10.2017. u 12:14

Povodom Dječje nedjelje u vaspitnoj jedinici „Pčelica“ organizovano je takmičenje u sportskim igrama u kojem je učestvovalo 37 mališana iz predškolske grupe sa isto toliko roditelja.

Takmičari su bili podjeljeni u četiri ekipe i svaka ekipa je dobila nagradu, a vještine su odmjerili u igrama muzičke stolice, povlačenje konopca, savladavanje prepreka…

Vaspitačice predškolske grupe tog vrtića Olga Oborina, Marta Radovanović i Jadranka Bogdanović same su organizovale i osmislile današnju aktivnost, jer je, kako je kazala Oborina glavni cilj Dječje nedjelje da se skrene pažnja javnosti na djecu, na njihova prava i potrebe.

„Mi smo riješili da je obilježimo u vrtiću i došli smo na ideju da organizujemo igre bez granica u saradnji sa roditeljima. Ideju su djeca odmah prihvatila jer su djeca najsrećnija kad se igraju“, navela je ona i dodala da je važno što je svako dijete učestvovalo i imalo podršku roditelja.

Od vaspitača, kaže, podršku imaju ne samo danas već svakog dana, a u vrtiću nastavljaju sa aktivnostima.

„Sledeća aktivnost koju planiramo je maskenbal na temu „Jesen“ i održaće se polovinom oktobra, naravno, opet u saradnji sa roditeljima. Zahvaljujemo se roditeljima na saradnji koja je izvanredna. Djeca vole da se igraju, a kada su okruženi sa svojim najmilijim onda su i najsrećniji, a mislim da smo na ovaj način uspjeli da skrenemo pažnju i roditelja i javnosti na djecu što nam je i bio cilj“, zadovoljno je istakla Oborina.

Prema riječima vaspitačice Radovanović, veoma je važno da se u igru djece uključe njihovi roditelji.

„Jako je važno da se borbeni duh razvija kod djece i da nauče da podnose poraz, jer djeca to još uvijek ne znaju. Željeli smo da ih naučimo koliko je važno da učestvuju u takmičenju, da budu dio ekipe, da budu dio tima. To je za njih, kao predškolce, veoma važno jer sjutra će krenuti u školu i moraju da savladaju sve socijalne vještine. Ako to ne usvoje u ovom periodu poslije to ide mnogo teže. Socijalno vaspitanje je osnov svega“, smatra ona, zadovoljna što su uspjele da za kratko vrijeme organizuju sve, jer je, kako kaže, to bio veliki posao i nije bilo lako.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Turistička organizacija Nikšić i ove godine, povodom predstojećih praznika organizuje akciju za izbor najljepšeg novogodišnjeg izloga pod nazivom „Novogodišnja čarolija u izlogu“.
Na samom upisu Filozofskog fakulteta UCG, prema psihologiji sam već gajila ljubav koja je svakim danom postajala sve veća, te je ona do danas uspjela da postane nešto bez čega sebe ne mogu ni da zamislim, riječi su studentkinje Filozofskog fakulteta Milene Abramović (9.53) koja je proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2022/23.