Vučje spremno za zimsku sezonu, čeka se samo snijeg

vucje_vani
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 15.12.2015. u 15:01

Jedno od najprepoznatljivijih turističkih mjesta u nikšićkoj opštini, pogotovo u zimskom periodu, bez sumnje je Vučje, lokalitet udaljen dvadesetak kilometara od grada. 

Da u Vučju vide veliki potnecijal priznaju i predstavnici Mađarske ambasade koji su bili gosti na današnjem zvaničnom otvaranju zimske turističke sezone na Vučju.

“Smatramo da su turističke ponude Mađarske i Crne Gore komplementarne. Mi, nažalost, u Mađarskoj nemamo more, niti visoke planine. Primjera radi sada se nalazimo na nadmorskoj visini koja je veća od bilo koje kote u Mađarskoj, pa nemamo uslova ni za zimski turizam. Ali se nadamo da tu možemo otvoriti neku saradnju, jer i mi imamo veoma interesantnu turističku ponudu, veliki grad koji nudi mnogo mogućnosti. Zato želimo da saradnja bude uspješna i da napokon bude uspostavljena avionska linija između  Podgorice i Budimpešte, na čemu radimo. Nadamo se da će avionska linija biti uspostavljena već naredne godine”, kazao je šef  Ekonomske kancelarije  Ambasade Mađarske u Beogradu, Duško Karagica.

O prednostima, ljepotama i potencijalu Vučja danas je govorila i Predsjednica Skupštine grada, Sonja Nikčević, ističući kako upravo zahvaljujući Vučju Nikšić dobija prepoznatljiv turistički kvalitet.

“ Vučje je veoma važna destinacija ne samo na turističkoj mapi grada pod Trebjesom, već  i u okvirima crnogorskog turizma. Nikšić povezuje sjever i jug, a turistički potencijali ovoga  prostora prepoznaju se na toj kopči onoga što nudi sjever, u zaleđu, i onog što nudi jug sa svojom itekako uspješno razvijenom obalom. Nikšićmože biti u budućem periodu, nadam se turistički valorizovan u većoj mjeri nego što je to bio dosad. Dokaz tome je upavo ovaj prostor i Ski centar “Vučje”, koji uz veliki napor porodica Jovović unapređuje i stalnim ulaganjima podiže kvalitet proizvoda i usluge” kazala je Nikčević.

Napore porodice Jovović na unapređenju turističke ponude tog kraja prepoznali su, priznaju, i u Nacionalnoj turističkoj organizacij jer je Vučje postalo mjesto koje je turistički atraktivno tokom čitave godine.

“Vjerujem da razvoj turizma u ovom kraju neće stati, da je ovo samo početak. Zajedno sa Zavodom za školstvo došli smo do jednog lijepog projekta, koji se tiče obrazovnog programa, odnosno škole skijanja, za učenike od četvrtog do devetog razreda i da petodnevni  aranžman na bazi punog pansiona  i sa ski školom, instrukturom skijanja,animacijom i prevozom bude oko 130 eura, uz mogućnost plaćanja u ratama, kazala je Lazović, dodajući da se nada da će  kroz te programske akivnosti i projekte doprinijeti razvoju obrazovnog turizma”, kazala je Vesna Lazović ispred NTO.

Predstavnik Ministarstva održivog razvoja, Marko Petričević, kazao je da će ovo biti vjerovatno poslednja sezona čiji će uspjeh zavisti od vremenskih prilika.

“Vučje je primjer uspješne saradnje  privatne inicijative i aktivnog pristupa državnih organa. I ta sinergija  rezultira dobrim stvarima kao što sje snowdance , koji traje već izvjestan broj godina. Tu je i akumulacija čija izgradnja je u planu, tako da se nadam da iduće godine nećemo morati da gledamo u nebo, već će staze biti stalno pokrivene snijegom. Ono što je posebno važno, to će  biti pilot projekat na osnovu kojeg će se ugledati i ostali ski centri u Crnoj Gori, ali i brojni drugi projekti koji su u toku ili su u planu, jasan je Petričević

Vanja Tomašević, PR Ski centra “Vučje”, podjsetila je da je i ove godine je aktuelan projekat Škola skijanja.

“ Konačno smo se izborili za nešto čemu smo godinama težili, a to je da tokom februara i marta bude produžena škola skijanja. Upravo tokom tih mjeseci na Vučju  ima snijega, a djeca su vezana za školu, pa smo uspjeli da u saradnji sa Ministarstvom turizma i Nacionalnom turističkom organizacijom dogovorimo da će djeca moći, tokom tih mjeseci, odvojiti pet radnih dana za školu skijanja” kaže Tomašević.

Ski centar raspolaže sa 100 ležajeva, a osim toga na raspolaganju gostima je i novootvoreni ski servis, koji je među bolje opremljenim sa kapacitetom  preko 500 oprema svjetski poznatih brendova. Oprema se može iznajmiti, kupiti i servisirati.  

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.