Vukasović planirao seriju pljački: Prije vrtića “Ciciban” obio i Sud za prekršaje

dsc_0004
  • Autor onogost.me
  • 21.03.2016. u 15:05

Nikšićanin Milan Vukasović (40), koji je uhapšen prije dvije noći dok je pokušavao da obije vrtić “Ciciban”, priznao je da u noći između 17. i 18. marta, opljačkao i prostorije Suda za prekršaje, u Ulici Nikole Tesle, odakle je odnio četiri računara sa monitorima i drugom pratećom opremom.

Naime, policiju je 18. marta pozvala Dragica Hrvačević, sudija Suda za prekršaje u Nikšiću, iprijavila krađu. Vukasović je obio ulazna, kao i troje kancelarijskih vrata odakle je odnio računarsku opremu.

Sjutradan je, zahvaljujući terenskim aktivnostima službenika CB Nikšić, i alarmu koji se uključio u vrtiću “Ciciban”, Vukasović uhvaćen oko 21.30h dok je namjeravao da provali u pomenutu predškolsku jedinicu JU “Dragan Kovačević”.  

Tokom kriminalističke obrade Vukasović je priznao da je u provalio  u prostorije Suda za prekršaje  u I ukradenu opremu sakrio u podrumu zgrade u kojoj  živi, u Ulici Četvrte crnogorske, gdje ih je policija i pronašla.

U podrumu  koji koristi Vukasović, nađena su četiri kućišta računara, pet monitora, dvije tastature, četiri miša od računara i priključne kablove koji su potom vraćeni sudu za prekršaje.

Protiv Vukasovića koji je inače višestruki povratnik u izvršenju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata podnesena je krivična prijava za tešku krađu u Sudu za prekršaje kao i za pokušaj krađe u vrtiću “Ciciban”.      

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Profesionalno i odgovorno novinarstvo je javni interes i jedini cilj Ministarstva kulture i medija (MKM) je da se dođe do zakonskih rješenja kojima će se to postići i ispuniti međunorodne preuzete obaveze u oblastima slobode i izražavanja. To je poručeno na okruglim stolovima povodom predstavljanja nacrta seta medijskih zakona.