Vuković: Opština Nikšić će imati sluha za sve akcije Crvenog krsta

SO Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 29.11.2022. u 13:34
Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, podržao je i uzeo učešće u brojnim aktivnostima Crvenog krsta Crne Gore - Opštinske organizacije Nikšić, koje se realizuju povodom 29. novembra — Dana Crvenog krsta Crne Gore.

Vuković je Crvenom krstu Crne Gore i svim volonterima čestitao 29. novembar.

“Vaš samoprijegorni rad, koji na djelu slavi solidarnost, humanost i pravednost, jedan je od temelja boljeg i pravednijeg društva kojem težimo i najbolji podsjetnik da smo ljudi onda kada ‘ljubimo bližnjeg svog’”, ocijenio je Vuković.

On je istakao i da je, još od osnivanja “Odbora za pomoć stradajućim Hercegovcima” 1875. godine na Cetinju, a zatim i prvog Društva Crvenog krsta na ovim prostorima, prepoznat neizmjeran doprinos ove organizacije, te da je često, upravo zahvaljujući njihovim nadljudskim naporima, blagovremena i neophodna pomoć stizala do naših najugroženijih sugrađana.

Vuković je, uz iskrenu zahvalnost, poželio i uspjeh u daljem radu, i obećao da će Opština Nikšić imati sluha za sve akcije Crvenog krsta, i biti pouzdan partner u kreiranju i realizaciji istih.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
  U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.