Vuković otvorio 9. “Balkan junior” takmičenje iz oblasti mehatronike i elektronike

Željko Šapurić
 • Autor onogost.me
 • 19.05.2023. u 14:51
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, otvorio je deveto "Balkan junior" takmičenje iz oblasti mehatronike i elektronike.

„Poslije 10 godina, ponovo sam dio ‘Balkan juniora’. 2013. godine u Istanbulu predstavljao sam Crnu Goru na prvoj ‘tehničkoj olimpijadi’ a danas, u ime grada, želim srdačnu dobrodošlicu našim gostima iz Turske, Rumunije, Srbije, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Hrvatske.

Znanjem lako prevazilazimo sve prepreke i razlike. Iskreno želim da nas, i nadalje, sve okuplja ljubav prema nauci, kulturi, kao i posvećenost izgradnji boljeg sjutra. Ovi talentovani i vrijedni mladi ljudi naša su lijepa sadašnjost i svijetla budućnost.

Takmičarima želim sreću i ugodan boravak u Nikšiću, a reprezentaciji Crne Gore, naravno, pobjedu“, poručio je Vuković.

Domaćin takmičenja je nikšićka Srednja stručna škola.

Osim predsjednika SO Nikšić, takmičare su pozdravili ministarka nauke i tehnološkog razvoja, Biljana Šćepanović, kao i direktor IPC Tehnopolis, Đorđije Malović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.