Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković položio vijenac na Spomenik palim borcima

SO Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 09.05.2024. u 11:44
Povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, sa predstavnicima SOBNOR-a i pripadnicima Vojske Crne Gore, položio je vijenac na Spomenik palim borcima pod Trebjesom.

“Danas, dok se prisjećamo veličanstvene pobjede i junaka koji su svoje živote dali za slobodu, dokazujemo da smo dostojni velike žrtve naših slavnih predaka i njihovih nadljudskih podviga. Ovaj dan je vječni simbol trijumfa nad najvećim zlom u istoriji čovječanstva, kao i nade da zajednički možemo izgraditi lijepu, evropsku budućnost“, rekao je Vuković.

Predsjednik SO, kako se navodi u saopštenju, ocijenio je da u kontinuitetu moramo pokazivati beskompromisnu odlučnost da se suprotstavimo svakom obliku totalitarizma i netrpeljivosti, kao i nepokolebljivu volju da koračamo putevima evropskog jedinstva, mira i jednakih prava za sve.

“Naša dužnost je da nastavimo da njegujemo antifašističko nasljeđe. Neka vječno živi spomen na sve, koji su se odvažno borili za pravdu i slobodu”, zaključio je Vuković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).
  U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.