Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković: Slijediti Hrista znači koračati putevima čovjekoljublja

SO Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 24.12.2023. u 21:43
Nemanja Vuković, predsjednik Skupštine opštine Nikšić, čestitao je Božić monsinjoru Roku Đonlešaju, nadbiskupu barskom i apostolskom upravitelju Kotorske biskupije, don Mateu Bakaniju — župniku nikšićkom, sveštenstvu i svim vjernicima koji ovaj praznik slave po Gregorijanskom kalendaru.

“U ime Skupštine opštine Nikšić i u svoje ime, iskreno želim da vam Božić donese svaki napredak, radost i dobro zdravlje. Proslava Hristovog rođenja podsjeća nas da moramo, na prvom mjestu, uvijek biti ljudi i u bratskoj slozi graditi bolje sjutra za sve.

Slijediti Hrista znači koračati putevima čovjekoljublja, a ovi dani su prilika da se podsjetimo važnosti očuvanja multikonfesionalnog sklada — kao neprocjenjivog bogatstva našeg društva. Vjerujem da će Nikšić ostati primjer dobre saradnje sa tradicionalnim vjerskim zajednicama i njegovanja sadržajnih odnosa zasnovanih na uzajamnom poštovanju. Samo takvim pristupom možemo kreirati povoljniji ambijent i stvarati društvo jednakih šansi. Srećan Božić", poručio je Vuković.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.
  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.