Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vuković srednjoškolcima: Uvjeren sam da će mnogi od vas biti poslanici u Skupštini

SO Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 21.12.2023. u 13:22
Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković upriličio je prijem za članove Školskog parlamenta Srednje ekonomsko-ugostiteljske škole.

Predsjednik lokalnog parlamenta je, kako stoji u saopštenju, upoznao mlade „kolege“ i „koleginice“ sa zatečenim problemima, brojnim realizovanim i planiranim infrastrukturnim projektima, inicijativom da Nikšić dobije status Grada, te naporima koji su uloženi u cilju transparentnijeg rada Skupštine, podizanja kulture dijaloga i snaženja lokalne demokratije…

„Više od svega, raduje me vaša zainteresovanost da stvari mijenjate na bolje, riješenost da date vlastiti doprinos unapređivanju kvaliteta života u našem gradu. Uvjeren sam da će mnogi od vas, u vremenu pred nama, biti odbornici ili poslanici u Skupštini Crne Gore, raditi za opšte dobro i dostojno zastupati interese svog grada. Čekamo vas“, poručio je Vuković.

U saopštenju se navodi da je Vuković sagovornike upoznao i sa naporima da se skupštinska sala modernizuje, kako bi mogla da pruži optimalne uslove za rad odbornika, medija, ali i NVO i drugih organizacija kojima se, po potrebi, besplatno ustupa na korišćenje.

"Odgovarajući na njihova pitanja, apostrofirao je činjenicu da Opština Nikšić, vodeći računa o širem društvenom interesu, u najvećoj mjeri mogućeg podržava i rad obrazovno-vaspitnih i zdravstvenih ustanova u našem gradu, kao i da su ukupna izdvajanja za sport i kulturu na veoma visokom nivou", navodi se u saopštenju.

Predstavnici „Školskog parlamenta“ zahvalili su predsjedniku SO na gostoprimstvu i prilici da se, iz prve ruke, upoznaju sa radom Skupštine. Govorili su o svojim aktivnostima, humanitarnom radu, izrazili želju da se formira Đački parlament koji bi činili nikšićki srednjoškolci i obećali da će se uvijek truditi da direktno učestvuju u kreiranju boljeg i inkluzivnijeg društveno-političkog ambijenta.

Susretu su prisustvovali i sekretarka Skupštine Ivana Šljukić, odbornik Rajko Albijanić i koordinatorka „Školskog parlamenta“ Vesna Josipović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.