Vuksanović: Dokazi nezakonito pribavljeni

19aef3b8470d6216b884196f2633121f
vijesti.me, Arhiva
  • Autor onogost.me
  • 04.08.2017. u 06:23

Pred sudijom nikšićkog Osnovnog suda Andrijom Bojovićem juče je raspravljano o optužnici  tamošnjeg Osnovnog tužilaštva, kojom se Nikšićanin Ranko Radulović (57) tereti  da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Njegov branilac, advokat Miloš Vuksanović, “Vijestima” je rekao da je odbrana  na ročistu istakla da su navodni dokazi na osnovu kojih je optužnica podignuta pribavljeni suprotno zakonu i da su optužbe fingirane.

“I da optužnica sadrži određene dokaze koji uopšte ne egzistiraju kao takvi u spisima predmeta i na osnovu njih se ni na koji način ne može dokazati krivica okrivljenog, naročito imajući u vidu da je za isti događaj jedno lice već pravosnažno osuđeno”, kazao je Vuksanović. 

Radulovićev branilac dodao je da to upućuje na zaključak  da su optužbe na račun Nikšićanina  fingirane i neutemeljene.

“Nezavisno od toga da li će određeni dokazi biti validni u procesnom smislu, a činjenica je da nijesu, predloženi dokazi iz optužnice svode se na najobičnije insinuacije koje u dokaznom smislu nemaju ama baš nikakvu snagu. Odluka suda po pitanju kontrole optužnice očekuje se da bude u zakonom predviđenom roku”, rekao je Vuksanović. Prema saznanjima “Vijesti”, odluka o optužnici trebala bi da bude donijeta naredne sedmice.

Radulović juče nije prisustvovao ročištu za kontrolu optužnice, jer se, prema saznanjima “Vijesti” nalazi na bolničkom liječenju u Brezoviku.

Radulović je uhapšen krajem juna u Nikšiću, a policija je saopštila da su tokom višemjesečne  istrage prikupili dokaze da je pedesetsedmogodišnjak  11. oktobra 2016. organizovao prenošenje oružja i municije od  mjesta Slano ka Nikšiću.

Sumnjiče ga da je krivično djelo počinio u saizvršilaštvu sa sugrađanima  Darkom Vickovićem (37) i  Ratkom  Martinovićem (36).  Martinović je uhapšen 11. oktobra 2016. godine, kada je policija na Slanom zaustavila automobil u kom je bio sa Radulovićem i Radošem Petrušićem (40). Inspektori su tada u vozilu pronašli  tri pištolja i 70 metaka za pištolj i dva pancira. Nakon saslušanja, tog dana zadržan je samo Martinović.

U januaru 2017. zbog istog krivičnog djela uhapšen je Vicković.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U nikšićkom Osnovnom sudu nastavljeno je suđenje nekadašnjem episkopu budimljansko-nikšićkom, a sadašnjem mitropolitu crnogorsko-primorskom Joanikiju i osmorici sveštenika, zbog sumnji da su 2020. godine prekršili mjere protiv širenja korone. Bivši načelnik CB Nikšić Tihomir Goranović tokom svjedočenja rekao je da su službenici CB nekoliko dana prije praznika Svetog Vasilija Ostroškog razgovarali sa sveštenikom Bobanom Jokićem i Ostojom Kneževićem kojima su kazali da policija mora poštovati mjere NKT-a i slovo zakona.