Za bezbjedniju dionicu Rubeža-Krstovače: Postavljaju metalne bankine i zaštitne mreže

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 29.11.2022. u 10:35
Kako bi rekonstruisana dionica od Rubeža do Krstovače bila bezbjednija za učesnike, na prvih pet kilometara puta biće postavljene metalne bankine, a na kamenim kosinama zaštitne mreže.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka Dragoljub Radulović saopštio je da je vrijednost radova, koje izvodi „L- gradnja“, oko 700.000 eura, a da su sredstva obezbijeđena iz kapitalnog budžeta.

U planu je postavljanje saobraćajne i turističke signalizacije.

Planirano je da se svi radovi završe do kraja ove godine, što će, kako kaže Radulović, značajno doprinijeti sigurnosti svih učesnika u saobraćaju.

„U toku je i izrada projekta nastavka rekonstrukcije glavne saobraćajnice od Krstovača do Miolja Polja, na kojoj će radovi, ako sve bude išlo redovnim tokom,  početi u prvoj polovini 2023. godine. Osnovno je da se ponovo uspostavi dinamika rekonstrukcije glavne saobraćajnice do sela Morakovo, koja je od izuzetnog značaja za sve stanovnike MZ Župa nikšićka“, naveo je Radulović.

Ističe da Savjet te MZ očekuje punu podršku kako opštinskih, tako i državnih institucija.

„Do kraja ove godine očekujemo i realizaciju asfaltiranja oko 2,5 km seoskih puteva kroz program IFAD, a u prvoj polovini 2023. godine je sa rukovodstvom Opštine Nikšić dogovoreno asfaltiranje oko 6 km puteva u župskim selima“, kazao je Radulović.

Očekuje i podršku Ministarstva poljoprivrede na planu poboljšanja puteva u planinskim rejonima na kojima tokom ljetnjeg perioda izdiže veliki broj župskih domaćinstava.

„Jačanjem infrastrukture u ruralnim područjima, kao što je Župa, stvaraju se uslovi za bolji život stanovnika, što daje garanciju da će mali broj ljudi napuštati svoja ognjišta, jer je to garancija opstanka našeg mjesta. Savjet MZ Župa će i u narednom periodu insistirati na realizaciji svih projekata koji su u interesu svakog stanovnika Župe“, poručio je Radulović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
  U većem dijelu Crne Gore jutros se saobraća po uglavnom suvim putevima, a u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima ima mjestimične poledice, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).