Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za dvije decenije u Nikšiću 10.000 stanovnika manje

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 28.12.2023. u 08:01
Rezultati popisa pokazaće značajan pad broja stanovnika u Nikšiću.

Kako je portalu RTCG potvrdio predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević, u tom gradu broj popisanih građana prešao je 65.000, a čekaju se još samo oni koji žele da se sami prijave.

Ovi podaci samo potvrđuju ono što se otprilike znalo već godinama, da je u Nikšiću značajno pao broj stanovnika, u poređunju sa popisima iz 2011. i posebno 2003, prenosi portal RTCG.

Naime, na popisu 2011. godinu u Nikšiću je živjelo 72.824 ljudi, dok je 2003. u Nikšiću bilo 75.282 stanovnika.

Za ovaj negativan trend dijelom je zaslužan i negativan prirodni priraštaj u gradu pod Trebjesom.

Tokom zadnjih 11 godina, tačnije od 2012. do 2022, prema podacima Monstata, u Nikšiću je 848 osoba više umrlo, nego što je rođeno.

Negativan je trend i kada su u pitanju migracije. Tako se tokom posljednjih 11 godina iz Nikšića odselilo 3.338 stanovnika.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  4

  1. Kapetan Zupski

   Noiesu to gospodo migracije …nego se cojek spakije i ode …evo izvolite pa pitajte doticnog gospodina konkretno ili neke prosle koji su bili na njegovom mjestu …ko je i kada dobio posao u Nk zato sto je sposoban i ima skolu …znamo svi kako to ide …Drugo …koja je to fabrika otvorena nova i sta to Niksic ima da ponudi novim generacijama …pitajte i sad i bilo kad ko god je na vlasti jedno prosto pitanje ….”Koji je interes grada Niksica “…i da li je ko napravio plan ,studiju o tome …evo napavite interviju i pitajte sta je plan razvoja i interes grada Niksica u narednih 50 god naprimer …to svi evropski i najmanji gradovi imaju cak i za duzi period …mi nemamo …jer i ne znamo sta je to …mi se promovisemo jer smo rekonstruisali i asvaltirali ulicu…postavili pazi ovo nadstresnicu za bicikla i sl….i Vi o tome pisete …to se u sretnim gradovima ne pominje jer to je obaveza svake vlasti jer to radi nasim parama …parama poreskih obveznika i jos treba da smo im zahvalni na tome …smijesno ….do sledeceg popisa nece hvaliti ovoliko nego duplo …jer svi imamo plan da nam djeca idu odavde a niko ne cini nista da im da rqzlog da ostanu …Evo ja Vas molim napravite ozbiljan tekst o ovoj temi o kojoj govorim i provjerite da li postoji plan i interes grada Niksica za razvoj u naredno 50 god …

   1. Tako je,sta jos reci svi koji imaju novca za kartu u jednom smjeru odlaze…mozda ce se nekad vratiti u posjetu rodbini!

  2. I ne bježi se iz Nikšića kako bi se bježalo da je neki drugi grad u pitanju.
   Nikšić ima sreće što ima Nikšićane koji ga vole pa iako im, evo trideset i kusur godina, malo šta nudi, neče da ga napuste.
   Ja sam silom prilika otišao na školovanje a silom zakona nijesam mogao da radim u Nikšiću inače bih se odmah posle škole vratio.

  3. Nikšić grad koji obožavam jer je i moj i niđe drugo ne bih živio ali od kraja 80 doživljava potpuni slom i regresiju kulturnu moralnu civilizacijsku i to u državu koju vode Nikšićani ali Nikšićani nepomenici.Kovačević je logičan izbor jer su nepomenici uništavajući državu uništili i zdrav razum pa se Marko iz sekte preselio u opštinsku kancelariju.
   Mnogo je veći broj odseljenih kao i onih koji nikakvu perspektivu nemaju no narodnu kuhinju.Još malo pa ćemo imat i popa po glavi stanovnika.Šizofrenija i kolektivno ludilo naroda koji nema kritičko mišljenje no uzima stvari zdravo za gotovo.Pa centar grada drže kriminalci a i špijuni mada je to jedno te isto i đe će normalan a obrazovan čovjek no u ilegalu da samuje i gleda kretene koji se smjen juju po gradskim ulicama.
   Da pomenem i narkomaniju alkoholizam pse po ulicama.Scenografija za horor film.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Rekonstrkcija Vlade premijera Milojka Spjića najverovatnije biće finalizovana već sjutra. Partije koje bi trebalo da uđu u Vladu na današnjim sjednicama stranačkih organa odlučivaće o najavljenoj rekonstrukciji.