Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za dvije sedmice izrekli 18.200 eura kazni

envato-4966946_960_720_0_0_0
pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 06.03.2021. u 08:06

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove u posljednje dvije sedmice izrekli su 18.200 eura kazni za one koji nijesu poštovali mjere protiv širenja korona virusa, a pokrenuta su i tri prekršajna naloga pred prekršajnim sudovima, rečeno je Pobjedi iz te institucije.

U tom periodu su uradili 4.403 kontrole.

"Inspektori su za taj period utvrdili 18 nepravilnosti, donijeli šest ukazivanja, 16 prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 18.200 eura. Pokrenuli su tri prekršajna naloga pred prekršajnim sudovima u slučajevima kad je bilo potrebno izricanje viših kazni od one minimalne propisane zakonom koja se može izreći na licu mjesta", ističu iz Uprave.

Da li i u kojoj mjeri građani poštuju mjere provjeravaju inspektori zaposleni u zdravstveno-sanitarnoj, turističkoj, tržišnoj i inspekciji rada, te inspektori u inspekciji za igre na sreću, prosvjetnoj inspekciji, a po ovlašćenju to rade i inspektori zaposleni u inspekciji za sport.

Iz Uprave navode da je zdravstveno-sanitarna inspekcija u posljednje dvije sedmice uradila 1.374 kontrola i donijela 5.193 rješenja o samoizolaciji oboljelih i 2.787 rješenja o samoizolaciji kontakata sa oboljelim.

Ističu da su turistička, tržišna, inspekcija rada i prosvjetna inspekcija u protekle dvije sedmice utvrdile 18 nepravilnosti, od kojih se 11 nepravilnosti odnosilo na nekorišćenje propisane lične zaštitne opreme zaposlenih/korisnika usluga u objektima u kojima se obavlja trgovina, pružaju ugostiteljske i zanatske usluge, kao i u auto školi i jedna nepravilnost se odnosila na nepostojanje pleksiglasa između stolova u ugostiteljskom objektu.

U sportskim klubovima privrednim društvima, kod NVO i preduzetnika koji pružaju usluge u fitnes centrima i teretanama, nijesu našli nepravilnosti.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.