Za liječenje petogodišnjeg Vasilija Ćuzovića potrebno još 5.000 eura

Volonteri Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 01.12.2022. u 13:11
Prikupljena su sredstva za petogodišnjeg Vasilija Ćuzovića u iznosu od 15.000 eura, nedostaje još 5.000 eura kako bi se dječaku obezbijedilo liječenje matičnim ćelijama.

“Kampanju za prikupljanje novčanih sredstava za liječenje Vasilija Ćuzovića pokrenuli smo 23. novembra. Do danas prikupljeno je 15.000 eura pomoću donacija građana i biznis zajednice. Ovim putem zahvaljujemo svima na učešću i još jednom molimo građane Crne Gore da zajedničkim snagama preostali dio sredstava prikupimo u što kraćem periodu”, kazala je Marina Došen iz Fondacije Volonteri Crne Gore.

Vasiliju Ćuzoviću, petogodišnjem dječaku iz Nikšića, dijagnostikovan je autizam f84.9. Trenutno se nalazi na Institutu Đordje Kostić u Beogradu sa majkom. Prijedlog ljekara je liječenje matičnim ćelijama, jer jedino ta metoda bi pospješila Vasilijev oporavak.

Volonteri Crne Gore su od prikupljenih sredstava platili prvi tretman u Beogradu, međutim potrebna su još dva.

“Postupak se odvija 3 puta, a cijena 3 tretmana sa pratećim troškovima iznosi približno 20.000 eura. Vasilije je prethodne sedmice zahvaljujući građanima Crne Gore otišao na prvi tretman koji je koštao blizu 6.000 eura. Bitno je da javnost zna da su osim troškova tretmana uključeni i administrativni troškovi koji se vezuju za prikupljanje sredstava i transakcije novca (provizije). Nadamo se da će Vasilije uz pomoć svih nas uspjeti da dobije pomoć za liječenje. Građani, Vasilije računa nas”, zaključila je Došen.

Link za elektronsku donaciju: https://www.volontericrnegore.me/doniraj-pomozi

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Nek se nekako angazuju za sms pomoc. mnogo nas bi to uradili. nadam se ubrzo da ce biti broj na koji mozemo poslati sms

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.