Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za sedam mjeseci uhapšeno preko 2,2 hiljade vozača

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 30.08.2023. u 08:01
Od 1. januara do 31. jula ove godine policija je uhapsila preko 2,2 hiljade vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola ili narkotika, saopšteno je CdM-u iz Uprave policije.

Da je za volanom sve više pijanih i drogiranih zaključuje se i iz saopštenja policije koje objavljuju svakodnevno.

“Uhapšen Podgoričanin: Vozio sa 4,31 promila alkohola u krvi“, „Podgoričanin kažnjen sa 1000 eura jer je vozio pijan“, „Uhapšen Baranin, vozio pijan, kazna 600 eura“, „Za vikend uhapšeno 56 vozača zbog vožnje pod dejstvom alkohola“, „Tivćanin vozio sa 3,57 promila alkohola u organizmu, dobio 31 dan zatvora“, „Uhapšeni vozači u Baru: Jedan vozio alkoholisan, drugi drogiran“, „Tivćaninu 50 dana zatvora, upravljao vozilom sa 3,59 promila alkohola u krvi“, „Uhapšen mladić, vozio pod dejstvom marihuane, hašiša, THC-a“… Ovo su samo neki od naslova koji su objavljeni u zadnjih petnast dana.

“Za sedam mjeseci 2023. godine službenici saobraćajne policije su lišili slobode 2.253 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu u koncentraciji većoj od 1 g/kg, pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci ili vozača koji su odbili da se podvrgnu ispitivanju”, kazali su iz Uprave policije.

Iz policije napominju da je tokom cijele 2022. godine po istom osnovu uhapšeno 3.849 vozača.

Osim što vozači koji voze pod dejstvim alkohola ili psihoaktivnih supstanci završe u zatvoru, njima se izriču i mjere zabrane upravljanja vozilom određeni period. Da li oni tu mjeru poštuju kontroliše saobraćajna policija.

“Da li vozači upravljaju vozilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere, kroz redovnu kontrolu učesnika u saobraćaju vrše službenici saobraćajne policije”, zaključuju iz Uprave policije.

Izvor: CdM

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Na jugu sjutra vruće do 40 stepeni. UV indeks vrlo visok, između 8 i 9 UV-jedinica. U subotu na sjeveru od sredine dana i uveče kiša ili pljusak s grmljavinom, temperatura u padu.