Za stanove u Rudom Polju ključeve dobilo 75 penzionera

glavna
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 19.09.2018. u 10:14

Ova zgrada koju će useliti njeni stanari još jedan je dokaz brige o ovoj kategoriji stanovništva i nastavićemo i dalje da radimo na poboljšanju života penzionerske populacije, ne samo u ovoj opštini, već u cijeloj Crnoj Gori i trudićemo se da nam njihova dobrobit bude osnov za pronalaženje modela brige o njima, kazao je Kemal Purišić tokom današnjeg uručivanja ključeva penzionerima za 75 stanova u novoizgrađenoj zgradi u Rudom Polju.

„Zadovoljstvo je svih onih koji su doprinijeli da Nikšić i nikšički penzioneri danas dobiju 75 stanova, odnosno krov nad glavom za 75 porodica. Naravno da su oni dugo čekali i zaslužili ovaj gest, kao i ovaj trud koji je doprinio da se ovo desi i ja želim da im ovom prilikom čestitam, da u zdravlju koriste svoj dom“, istakao je on.

On je kazao da Ministarstvo rada i socijalnog staranja nastoji da u saradnji sa opštinama razvije razne oblike zaštite penzionera u cilju obezbjeđivanju njihovog mirnog i dostojanstvenog života.

„Takođe, opštine u skladu sa lokalnim planovima prepoznaju sve veću potrebu da svojim penzionerima obezbijede što kvalitetniji život i sa tim u vezi planiraju otvaranje novih servisa na lokalnom nivou. Imajući u vidu značaj stambene problematike, Vlada Crne Gore u saradnji sa lokalnim samoupravama i udruženjima penzionera preduzima akcije izgradnje stambenih jedinica namjenjenih penzionerima“, naveo je ministar.

Predsjednik opštine Veselin Grbović ovom prilikom je kazao da je Opština Nikšić sa svoje strane obezbijedila besplatnu  zemlju, komunalije, a Agencija za projektovanje uradila je besplatno projekat i izvršila nadzor.

„Nadam se da će penzioneri koji useljavaju dobiti lijep kutak, gdje će provoditi godine života sa svojim porodicama, iako su oni zaslužili ranije da dobiju krov nad glavom. Nadam se da ćemo nastaviti i dalje jednu plodnu saradnju sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja i Fondom PIO i Udruženjem penzionera, a ovdje su preko puta završene dvije zgrade za potrrebe zdravstvenih radnika“, kazao je on.

Ispred Fonda PIO obratio se Duško Perović koji je naveo da je to krovna institucija koja je zadužena da sprovodi politiku Vlade kada je i ova oblast u pitanju, -penzijski sistem i penzioneri u Crnoj Gori, i da su na taj način učestvovali zadnjih pet godina u izgradnji 500 stambenih jedinica.

„Sa ovih 75 stanova danas imamo riješenih 500 stambenih pitanja. Opredijeljeno je godišnje po milion eura, odnosno ukupno pet miliona, a tu su participirale i opštine kroz davanje zemljišta bez naknade i oslobađanjem komunalija“, naveo je Perović.

Ispred NVO  “Udruženje penzionera” prisutnima se obratio Ivan Krsmanović, koji se zahvalio svima koji su pomogli u izgradnji, čestitao svima koji su dobili ključeve i poželio im da uživaju u novim stanovima.

Vrijednost investicije je 1,8 miliona eura, a objekat su finansirali Opština Nikšić, Ministarstvo rada i socijalnog staranja, Fond PIO i NVO ,,Udruženje penzionera” Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Uoči održavanja drugog kruga izbora za predsjednika Crne Gore, koji će se održati u nedjelju 2. aprila 2023. godine, Ministarstvo unutrašnjih poslova, u cilju pružanja informacija građanima koji imaju biračko pravo na navedenim izborima, oformilo je „Call-centar“ sa jedinstvenim brojem 19820.
Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.