Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Za vikend 48 udesa: Šest osoba zadobilo teške, 24 lake tjelesne povrede

Uprava policije
 • Autor onogost.me
 • 24.06.2024. u 10:51
Tokom prethodnog vikenda, od 21. do 24. juna, na crnogorskim putevima evidentirano je 48 saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest lica zadobilo teške, a 24 lica su zadobila lake tjelesne povrede.

"U istom periodu, pripadnici saobraćajne policije su u okviru represivnih aktivnosti podnijeli 149 prekršajnih prijava, izdali 1.180 prekršajnih naloga, privremeno oduzeli 17 pari registarskih oznaka i isto toliko vozila isključili iz saobraćaja, dok su lišili slobode 45 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci i ostalih težih prekršaja iz oblasti saobraćaja", piše u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da su 34 vozača lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola u organizmu u nedozvoljenoj količini, te je 11 vozača lišeno slobode zbog vožnje pod dejstvom opojnih droga ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Od ukupnog broja lica lišenih slobode njih 11 je lišeno slobode u Podgorici, devet u Danilovgradu, po šest u Baru i u Nikšiću.

Napominju i da je od 15. juna do 15. septembra na snazi Naredba o privremenoj zabrani saobraćaja teretnih motornih vozila, autobusa i specijalnih putničkih vozila za stanovanje (tzv. kampera) na pojedinim dionicama puteva u Crnog Gori, a koji su taksativno i opisno navedeni u predmetnoj naredbi.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.
  Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija će, nakon dobijanja potvrde i releventnih informacija, privremeno obustaviti priznavanje fakultetskih diploma stečenih na fakultetima u Bosni i Hercegovini koji su obuhvaćeni istragama tamošnjih nadležnih organa, a do okončanja postupaka, u cilju zaštite javnog interesa Vlade Crne Gore. To je jedan od zaključaka Vlade usvojen na predlog Ministarstva.
  Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović posjetila je Osnovnu školu ,,Rade Perović” u Velimlju, nakon što je nevrijeme pričinilo štetu na objektu.