Za vrijeme praznika oduzeto 40.333 petardi i 144 komada vatrometa

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 16.01.2023. u 16:02
Uprava policije saopštila je da su njeni službenici na teritoriji cijele države u periodu od 20. decembra 2022. godine do 15. januara 2023. godine tokom akcije "Petarda" oduzeli ukupno 40.333 komada petardi i 144 komada vatrometa, različitih vrsta.

Iz UP dodaju da je sprovođenje planske aktivnosti prvenstveno imalo za cilj djelovanje radi suzbijanja nelegalne prodaje kao i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II – petardi, naročito od strane maloljetnih lica.

“Tokom sprovođenja ove operativne akcije, službenici Uprave policije su samostalo i u saradnji sa drugim nadležnim službama, vršili obilazak lokacija (u blizini škola, pijaca, tržnica i drugih mjesta), gdje se u prethodnom periodu vršila nelegalna prodaja pirotehničkih sredstava”, kažu iz UP.

Navode da je u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova – Direktoratom za zaštitu i spašavanje – inicirano donošenje Naredbe o zabrani prodaje i upotrebe pirotehničkih sredstava razreda II – petardi, za period 2022/23 godina.

“U narednom periodu službenici Uprave policije, nastaviće sa sprovođenjem aktivnosti iz svoje nadležnosti, kako bi se u potpunosti suzbila nelegalna i nedozvoljena prodaja pirotehničkih sredstava razreda II – petardi”, zaključuju u saopštrenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci