Zabrana ribolova do 15. juna

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 02.05.2023. u 08:10
Ribolovni zabran na jezerima i rijekama u Nikšiću počinje sjutra, 3. maja i trajaće do 15. juna. Kako je kazao predsjednik Sportsko-ribolovnog kluba (SRK) Nikšić, Vujica Lalić zabran će važiti za sve vrste.

Prema njegovim riječima, table upozorenja biće postavljene na više lokacija, a kazne za počinioce mogu biti prijave i novčane u najmanjem iznosu do 500 eura.

Iz SRK Nikšić najavili su intezivne kontrole.

“Imamo četiri uposlena čuvara, dva volontera i šefa ribarske službe. Oni su stalno na terenu. Skoro svaki dan izađemo da prekontrolišemo, tako ćemo raditi ubuduće dok bude zabran. Imamo jedan dron, pet-šest kamera, noćni dvogled. Imamo dobru saradnju sa Centrom bezbjednosti Nikšić i graničnom policijom. Kad ih god pozovemo oni su tu da nam pomognu. Svaki sekunde su bile tu, ko nam je bio najbliži je stizao. Imamo sa njima izuzetnu saradnju”, kazao je Lalić.

Napominje da je do prije dvije godine krivolov bio zastupljen u značajnoj mjeri, ali da je suzbijen dovoljno.

“U zadnje dvije godine nema mreža kao što je bilo. Prije nekoliko godina smo izvadili 198 mreža na našim jezerima. Prošle godine su bile samo dvije mreže”, kazao je Lalić.

SRK Nikšić gazduje jezerom Liverovići, Krupac, Slano, Grahovsko, polovinom Bilećkog jezera i pet rijeka.

U četvrtak će obaviti poribljavanje jezera. U Krupac i Slano biće ubačena po tona pastrmke, dok će Grahovsko poribiti sa 150 kilograma.

Naredno poribljavanje istom količinom ribe biće 5. juna.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ministar prosvjete, Miomir Vojinović, naložio je da se testovi sa eksterne mature ponovo pregledaju i ocijene. Roditelji i maturanti prekinuli su, nakon ove informacije, protest ispred zgrade Ministarstva u Podgorici.
  Grupa maturanata okupila se ispred Ispitnog centra i Ministarstva prosvjete da iskažu nezadovoljstvo time što su pali na ispitu iz maternjeg jezika u sklopu eksterne provjere znanja.