Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zabrana ribolova do 26. marta

slanoj
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 13.03.2016. u 12:21

Kako navode iz Sportsko - ribolovnog društva Nikšić, od juče je na snazi ribolovni zabran do 26. marta. Članovi tog društva juče poslijepodne postavili su table upozorenja  na obalama  nikšićkih jezera Slano i Krupac,  kao i na rijeci Zeti.

Inače, još od jesenas, zbog niskog vodostaja, ribolov je zabranjen na jezeru Liverovići u Župi nikšićkoj.

 Prema riječima Vujice Lalića, koordinator aktivnosti u SRD Nikšić, 26. marta  zvanično će biti i otvorena ribolovna sezona,  a sve koje uhvate u krivolovu, najrigoroznije će sankcionisati.

“ Sa Dragojem Međedovićem,  inspektorom za  vodoprivredu, utvrđeno je da je neophodno obustaviti ribolov, što smo i učinili postavljanjem tabla  na više lokacija sa upozorenjem da je zabranjen ribolov.  Zbog visokog vodostaja nemoguće je poribiti  revire, tako da će taj posao biti obavljen u zakonskoj proceduri, a u zavisnosti od nivoa vode u jezerima, krajem aprila, ili početkom marta,  kaže Lalić.

On skreće pažnju na to da su kazne za krivolovce prilično visoke, te osim novčanih iznosa koji su u obavezi da plate po prekršajnoj prijavi, krivolovcima se oduzima i ribolovni pribor.

“ Za one krivolovce koje prvi put uhvatimo na djelu kazna je 150 eura, dok su za povratinike one nešto veće i kreću se u rasponu do 800 eura, kaže Lalić I dodaje da  je počelo i izdavanje ribolovnih dozvola, te da zainteresovani to pravo mogu regulisati u prostorijama ribolovnog kluba.

“ Cijena dozvola je na prošlogodišnjem nivou i to za  one preko 18 godina  40 eura, za omladince od 15 do 18 godina dozvola je 25 eura, za pionire do 15 godina 15 eura, dok je dozvola za žene 10 eura, kaže Lalić.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci