Zamijenili spomen ploču u selu Dragovoljići

UBNOR
 • Autor onogost.me
 • 12.01.2023. u 12:40
UBNOR i antifašisti Nikšića u selu Dragovoljići, u mjestu Risji do, na kući Milivoja Kneževića, prvoborca iz ovoga kraja, zamijenili su staru spomen-ploču novom istih dimenzija i sa istovjetnim tekstom.

Na spomen-ploči je uklesan sljedeći tekst: „U ovoj kući, oktobra 1943. godine bilo je sjedište Pokrajinskog komiteta KPJ i glavnog štaba NOV za Crnu Goru i Boku”.

“Čuvajući i obnavljajući spomen-obilježja iz NOR-a, UBNOR i antifašisti Nikšića štite i sve tekovine narodnooslobodilačkog rata koji se danas sve više napada i nipodaštava, a žrtve koje smo podnijeli i doprinos koji smo dali konačnom oslobođenju domovine zaboravlja i pripisuje i onima koji su sarađivali sa okupatorom. To ne smijemo i nećemo dozvoliti, iako je antifašizam koji baštini slobodarska Crna Gora napadnut iz „svih oružja“, i ne samo kod nas”, saopštili su iz UBNOR-a.

Ipak, kako dodaju, antifašizam je u genetskom kodu slobodarske i građanske Crne Gore.

“On će sigurno pobijediti i uvesti nas u demokratsko društvo ravnopravnih i suverenih naroda, gdje nam je oduvijek i bilo mjesto”, zaključuje se u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.
  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.