Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zastava Roma podignuta ispred zgrade Opštine

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 08.04.2024. u 13:14
Povodom Međunarodnog dana Roma, predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, zajedno sa predstavnicima romsko-egipćanske populacije podigao je zastavu Roma ispred zgrade Opštine.

Kovačević je primio predstavnike RE zajednice Miljaima Deliju, Nardija Ahmetovića, Zoju Tarlamišaj i Denisonu Berišaj, sa kojima je razgovarao o unapređenju položaja te populacije i o budućim aktivnostima koje će se zajednički realizovati.

Iz Opštine su saopštili da je Kovačević istakao da je u prethodnom periodu Opština Nikšić pomagala RE zajednicu kroz brojne aktivnosti i projekte, sa kojima će se i u budućnosti nastaviti, kako bi pripadnici te zajednice bili aktivni i ravnopravni članovi našeg društva.

„Dobre ideje i inicijative usmjerene na poboljšanje životnih uslova romske populacije uvijek su dobrodošle i imaće punu podršku Opštine Nikšić. Od kada sam ja na čelu Opštine Nikšić, obilježavamo Međunarodni dan Roma, i time na simboličan način želimo da vam ukažemo da ste dio naše zajednice“, poručio je Kovačević.

“Predstavnici RE zajednice zahvalili su se na prijemu i isticanju romske zastave ispred zgrade Opštine Nikšić, kao i na punoj podršci koju pruža Kovačević”, navode iz Opštine.

Sastanku je prisustvovao i šef kabineta predsjednika Marko Perućica.

Međunarodni dan Roma čestitao je i predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković.

“Moramo zajedno raditi da više Roma bude u školama, na fakultetima i mjestima odlučivanja, kako bi dali snažan impuls sveukupnom napretku i afirmaciji Nikšića kao grada u kojem ima mjesta za svakog od nas, a nema — za diskriminaciju, predrasude, podjele i etničku distancu. U lokalnoj samoupravi imate iskrenog partnera, spremnog da da doprinos punoj afirmaciji bogate romske tradicije i kulture, i razumije sve izazove sa kojima se svakodnevno suočavate”, navodi se u čestitki Vukovića.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Izvršni direktori Eelektroprivrede Crne Gore (EOCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica.
  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić krivično su procesuirali Z.G. (52) iz Nikšića koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.