Završen projekat #spinoff: Nagrađeni najbolji

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 26.09.2022. u 13:36
Svečanom dodjelom vaučera, Alfa centar i portal “Onogošt” nagradili su tri tima za najbolje kampanje na teme sprečavanja govora mržnje i diskriminacije kao i uručili sertifikate za 15 mladih ljudi koji su učestvovali na projektu i time završili realizaciju projekta „Positive narratives for positive change – #spinoff“.

„Na samom početku, direktni učesnici projekta prošli su trodnevne obuke medijske pismenosti I slobode govora uz izbjegavanje govora mržjje I radikalnih I ekstremističnih konotacija, koje su vodili novinari iz različitih medija. Nakon obuke podijeljeni su u 5 timova sa zadatkom da razviju i kreiraju sopstvenu kampanju na temu diskriminacije. Timovi su odabrali različite oblike diskriminacije, kako bi povećali svijest građana o više oblika diskriminacije, a samim tim i o većem broju problema u zajednici.”, navodi se u saopštenu Alfa centra.

U nastavku, možete pogledati tri nagrađene kampanje:

 

Nagrađeni su dobili vaučere u vrijednosti od 500€, 300€ i 200€.

Projekat je sprovodio Alfa centar u saradnji sa portalom “Onogošt”, a uz finansijsku podršku Centra za istraživačko novinarstvo (CIN) i Reporting Diversity Network 2.0.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nikšićkoj policiji je 3. decembra u 11.25 časova prijavljeno od strane Medicinskog centra Nikšić, da je u njihove prostorije pristupilo maloljetno lice u prisustvu roditelja, sa povredama iz nasilja.