Završen projekat „Zajedno za naše porodice“

image_64834412
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.04.2018. u 09:53

Projekat „Zajedno za naše porodice“, koji u partnerstvu realizuju Centar za socijalni rad za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik i Centar za socijalni rad Užice, a u saradnji sa Psihološkim centrom ABC iz Nikšića i užičkim Centrom za ljudska prava i demokratiju, završio se konferencijom održanom u ponedjeljak, 16. aprila u IPC Tehnopolis.

Kroz pomenuti projekat je obezbjeđena usluga Savjetovalište za brak i porodicu, koja je u Nikšiću uspostavljena u junu 2017. godine, pa je direktor Centra Zoran Vukićević na konferenciji istakao da su našli način da se ova usluga nastavi pružati i nakon prestanka finansiranja od strane EU.

Jadranka Milić iz delegacije EU čestitala je na izuzetno uspješnoj implementaciji projekta i izrazila zadovoljstvo što se na ovaj način razvijaju nove usluge i time doprinosi unaprijeđenju života građana, što i jeste cilj.

Iz ugla lokalne samouprave, potpredsjednica opštine Sonja Nikčević izrazila je zadovoljstvo što se baš u Nikšiću razvila usluga Savjetovališta, te navela da je zadovoljna što Centar za socijalni rad građanima nudi servise evropskog standarda.

Menadžer projekta Marko Žižić istakao je da je realizacija svih projektnih aktivnosti uspješno završena, te da je u Nikšiću zahvaljujući ovom projektu građanima dostupna usluga koju stručni radnici pružaju besplatno. Posebne vrijednosti ovog projekta, kako je rekao, jesu akreditovani programi obuka koje su stručni radnici prošli, te uključenost i drugih centara u obuke, kako bi i oni u svojim lokalnim zajednicama razvili uslugu Savjetovalište za brak i porodicu.

Projekat „Zajedno za naše porodice“ finansiran je od strane Evropske unije, kroz program prekogranične saradnje Srbija-Crna Gora.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom 25. novembra Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - kojim je juče počelo obilježavanje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, Centar za građansko obrazovanje poziva nadležne institucije da odlučno adresiraju sve oblike nasilja nad ženama i štite fizički i psihički integriteta žena.