Završen prvi Kayak Fest: Četiri dana spektakla na Tari

kajak4444_naslovna
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.09.2016. u 08:49

Međunarodni festival kajaka na divljim vodama održan je na Tari od 22. do 26. septembra. 

Festival, koji se po prvi put irganizuje u Crnoj Gori i regionu, u djelo su sproveli Nature Lovers Montenegro, Camp Grab i Anitra Travel Agency.

Kako kažu iz organizacije, sva četiri dana bila su uzbudljiva, ispunjena adrenalinom, pozitivnom energijom i dobrim muzičkim vibracijama na obali Tare.

Kajakašice, kajakaši i ljubitelji prirode došli su iz Irske, Njemačke, Rusije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore.

”Prvog dana oni su stigli u kamp Grab, gdje je zvanično startovalo četvorodnevno druženje. Nakon obilaska kampa i upoznavanja sa rijekom i terenom, održana su predavanja na temu sigurnosti i zaštite na divljim vodama. Ostatak dana protekao je u znaku dobre hrane i prijatne atmosfere uz vatru”, navodi se u saopštenju povodom uspješnog završetka festivala.

Organizatori su se pobrinuli i za zabavu tokom ali i poslije takmičenja, koje je održano drugog i trećeg dana.

”Drugi i treći dan bili su prava poslastica za sve ljubitelje adrenalina, kako za kajakaše koji su učestvovali u takmičenju, tako i za sve posmatrače. Njihove vještine u vodi pratila je muzička podrška renomiranih domaćih DJ-eva – Rayo Raičević/Positive Crew, FM Mirda i DJ Shultz”, dodaje se u saopštenju.

Nakon revijalnog takmičenja u više disciplina, slovenački olimpijac Rok Rozman, koji je ujedno i osnivač najveće akcije za zaštitu posljednjih divljih rijeka na Balkanu (Balkan Rivers Tour), održao je inspirativan govor propraćen kratkim dokumentarnim filmom.

”Potom su proglašeni pobjednici i uručene nagrade. Tokom vikenda u predivnom ambijentu, u srcu netaknute prirode, svi prisutni zabavljali su se do ranih jutarnjih sati“, navode se detalji programa na obali Tare.

Posljednji dan kajak festivala protekao je u veslanju cijelim tokom rijeke Tare, dobroj energiji, ali i razgovorima o narednom Kayak Fest-u 2017.

„Festivalski duh i želja za avanturom povezali su ljude različitih kultura, i još jednom potvrdili da naša zemlja ima sve potrebne kapacitete da zadovolji apetite i najzahtjevnijih kajakaša i turista. Nadamo se da će ovaj festival zaživjeti u Crnoj Gori i postati tradicija“, ističu iz organizacije sumirajući utiske nakon uspješnog četvorodnevnog spektakla na Tari.

Pokrovitelji ovogodišnjeg Kayak Fest-a bili su Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, Ministarstvo turizma i održivog razvoja Crne Gore, Foto LAB, Metropolis i Vodovod Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sklopu kontinuiranih i koordinisanih aktivnosti koje sprovode Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB), a u okviru svojih zakonskih ovlašćenja preduzete su mjere i radnje u cilju uskraćivanja boravka i zabrane ulaska za 28 stranih državljana.
Predsjednik Vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović poručio je da je Crna Gora evropski rekorder u zaplijeni cigareta. On je to danas kazao u prostorijama privatne firme "M Construction" gdje je spaljeno 3.048 paketa cigareta zaplijenjenih u Luci Bar.