Završen REACT 2023

ALFA Centar
 • Autor onogost.me
 • 30.09.2023. u 10:44
Svečanom dodjelom sertifikata, na Žabljaku je završen 16. Regionalni evroatlantski kamp, REACT, u organizaciji „ALFA centra“, koji je trajao tri dana i okupio 50 mladih ljudi iz zemalja regiona.

Zadovoljstvo organizacijom foruma nijesu krili ni učesnici, ni organizatori, ali ni predavači, eminentni stručnjaci koji su održali veoma zanimljiva i edukativna predavanja i diskusije.

„Odlična organizacija i izbor predavača, nova poznanstva i prijatan prijem – sa ovim riječima možemo da opišemo učešće na REACT forumu. Ako neko želi da uči i stekne nove percepcije i stavove o stvarnosti, toplo mu preporučujem da uzme aktivno učešće u sledećem REACT forumu“, poručila je Ekatarina Kuzmanovska iz Makedonije.

Danilo Kovačević iz Srbije istakao je da su međuregionalna saradnja i razumjevanje neophodni za dalji napredak regiona.

„Iz tog razloga forum REACT ispunio je očekivanja, kako sa organizacijom događaja, tako i sa kvalitetom predavača i gostiju. Nadam se da će više ovakvih događaja omogućiti bolje povezivanje mladih i uticati na dalji razvoj i zagovaranje javnih politika koje će poboljšati životni standard i unaprediti sisteme”, kazao je Kovačević.

Zahvalnost „ALFA Centru“ na organizaciji REACT-a izrazio je i Milan Ilić iz Bosne i Hercegovine.

„Tokom trajanja REACT foruma prošli smo sve bitne teme koje se tiču regiona i problema sa kojim se one susreću i jako sam zadovoljan što se dalo i učesnicima dosta prostora da pitaju, propituju i diskutuju o svim važnim pitanjima“, smatra Ilić.

Upravo je aktivno učešće mladih tokom trajanja foruma, ono što je dalo poseban pečat REACT-u.

„Ovogodišnji REACT je u potpunosti ispunio moja očekivanja, posebno kada su u pitanju predavanja gdje smo imali priliku da saznamo mnogo zanimljivih i korisnih informacija na aktuelne političke teme iz oblasti bezbijednosti i važnosti evroatlanskih integracija, kao i odgovornosti medija u Crnoj Gori. Znanja koja sam stekla na ovom seminaru, slušajući predavanja eminentnih stručnjaka, primijeniću u mom radu i budućem usavršavanju“, kazala je Lidija Ljuljđuraj iz Crne Gore.

Posebno je izdvojila priliku da upozna mlade iz regiona i ostvari prijateljstva koja će, nada se, dugo trajati.

Zadovoljstvo nije krio ni izvršni direktor „ALFA Centra“, Miloš Perović, uvjeren da će i ovogodišnji polaznici REACT-a znati i željeti da sa „znanjem i energijom koju nose iz Crne Gore u svoje zemlje, grade mostove povjerenja, prijateljstva i stabilne veze koje će uticati na bezbjedniji život u svim zemljama Zapadnog Balkana“.

Realizacijom REACT-a „ALFA Centar“ već 16 godina daje doprinos u edukaciji i vaninstitucionalnom obrazovanju mladih iz velikog broja zemalja Evrope na teme evropskih i evroatlantskih integracija, regionalne saradnje, odbrane, diplomatije, pomirenja i stabilnosti u regionu.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Osnivač i direktor Kulturno- kreativnog centra "Akord", pjevač, pjesnik, sugrađanin Dragan Knežević preminuo je u 61. godini života.
  Stočar iz Nikšića Slavko Bezmarević za emisiju TVCG "Agrosaznanje" govori o tome kako nije zadovoljan odnosom resornog ministarstva prema proizvođačima hrane. Kaže da je sve manje stočara iako se, da država pomaže, od ovog posla može lijepo živjeti.