Završena akcija pošumljavanja Župe

slika_1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 10.11.2015. u 14:26

Danas je u Župi nikšićkoj organizovana akcija pošumljavanja područja Biočkog stana. Zasađeno je oko 4.000 sadnica crnog bora i smrče.

Oko 80 članova samostalne čete izviđača “Orlovi”, pripadnika Vojske Crne Gore, Omladinskog kluba Crvenog krsta,  Atletskog kluba “Nikšić”,  kao i učenici članovi ekološke sekcije OŠ „Dušan Bojović“ iz Župe nikšićke, u saradnji sa Upravom za šume organizovali su akciju pošumljavanja.

Prema riječima predsjednika čete izviđača “Orlovi” Dragana Dragićevića, na području Biočkog stana  u Župi nikšićkoj, zasađeno je oko 4. 000 sadnica crnog bora i smrče.

Iz Uprave za šume kažu da su  i do sada u dva navrata pošumljavali taj predio koji  je prilično ogoljen, jer je u više puta  stradao od požara ili je devastiran sječom. Obzirom da se radi o sadnicama crnog bora koja je otporna i ne previše zahtjevna, u toj službi se  nadaju da će se osamdeset odsto zasađenog materijala primiti.

Inicijator akcije bila je samostalna četa “Orlovi”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Predstavnici Vlade na čelu sa premijerom Milojkom Spajićem postigli su dogovor sa Sindikatom prosvjete o povećanju plata. On je nakon sastanka kazao da su postigli održivo rješenje koje podrazumijeva 10 odsto bruto povećanje zarada od 1. jula, a od početka školske godine kumulativno povećanje 17 odsto neto. Sjutra će biti potpisan sporazum kojim će Vlada garantovati sve što je danas obećala, nakon čega će se oglasiti Glavni odbor Sindikata prosvjete.
Država Crna Gora - Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija tužila je Sindikat prosvjete Crne Gore, radi utvrđivanja nezakonitih odluka o štrajku Sindikata prosvjete Crne Gore, kao i Akta o minimumu procesa rada za vrijeme granskog štrajka u oblasti obrazovanja.