Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završena rekonstrukcija Široke ulice

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 26.12.2023. u 14:42
Opština Nikšić ozvaničila je završetak rekonstrukcije Široke ulice u Dragovoj Luci, čija je vrijednost preko 700.000 eura.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević je istakao da je ovo još jedan značajan projekat realizovan u ovoj godini.

„Ovom prilikom se zahvaljujem prijateljima iz Beograda – Srbije jer je ovaj projekat realizovan od onih sredstava koja su nam oni dali kao pomoć za projekte u 2021. godini, u dogovoru koji sam ja imao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i svojim tadašnjim kolegom koji se nalazio na čelu Beograda dr Zoranom Radojičićem. Ovo je proizvod te saradnje i jedne diplomatske aktivnosti lokalne samouprave, koju smo imali u prethodnom periodu i koju smo uspješno realizovali. Nakon ulice u Rudom Polju, koja je dobila naziv Jasenovačkih žrtava, i donacija za škole u Župi i Grahovu, ovo je još jedan u nizu projekata koje završavamo upravo od te pomoći dobijene od naših prijatelja iz Beograda. Imamo više od 20 projekata realizovanih u ovoj godini i zaista je lijepo da na ovaj način završavamo godinu. I ovoga momenta u Nikšićkoj župi se asfaltira više od dva kilometra putnih pravaca. Svi vide da radimo, a ovo je najbolji dokaz za to“, poručio je Kovačević, prenose iz Opštine.

Predsjednik SO Nemanja Vuković je istakao da ovim projektom pokazuju da ravnomjerno ulažemo u sve mjesne zajednice.

„Vrijednost ove investicije je 700.000 eura i ja želim da se zahvalim gradu Beogradu i Republici Srbiji što su nam pružili podršku i pomoć. Svaka pomoć i podrška je dobrodošla i mi želimo da budemo partneri i da gradimo dobre odnose sa svima u regionu, i ovo je jedan lijepi primjer kako se određena diplomatska aktivnost može isplatiti i građani osjetiti konkretne benefite od toga", naveo je Vuković.

Narednih dana, kako je kazao, očekuju da počne rekonstrukcija Ulice Voja Deretića ispod Trebjese.

Sekretarka Sekretarijata za investicije i projekte Jelena Šekarić kazala je da su radove izveli DOO „Vodovod i kanalizacija“ i nikšićka firma „Akropolis“.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Uprava policije (UP) saopštila je da su službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, vršeći pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, jutros u Nikšiću lišili slobode vozača R.K. (21), koji je kao učesnik u saobraćaju na magistralnom putu Nikšić – Podgorica u mjestu Drenoštica, kao mladi vozač, upravljao vozilom brzinom od 147 km/h na dijelu puta gdje je brzina kretanja ograničena na 80 km/h.
  Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić uručio je danas u Skupštini Crne Gore, Shodno Zakonu o državnim nagradama, Trinaestojulsku nagradu dobitnicima za 2024. godinu.