Završena rekonstrukcija vodovoda za mještane Kočana i Poljica, počela za mještane Oraha

orah
  • Autor onogost.me
  • 15.09.2015. u 15:03

Problem lošeg vodosnadbijevanja za mještane Kočana i Poljica konačno je riješen. Tokom proteklog mjeseca rekonstrusiana je vodovodna mreža, pa će domićainstva u ovim prigradskim mjestima konačno imati uredne dotoke.

 

Prvi čovjek Nikšića, Veselin Grbović, ozvaničio je danas završetak radova na rekonstrukciji vodovoda i naglasio da je ovim, oko 100,000 eura virjednim projektom, značajno poboljšano vodosnadbijevanje za oko 3000 domaćinstava.

“Zbog malog gabarita cijevi, stanovništvo Kočana, Poljica i okolnih sela  tokom ljetnih mjeseci ostajalo je bez vode. Postojeći vodovod sa profilom cijevi od fi 100, zamijenili smo sa fi 200 i tako tim selima usmjerili dovoljne količine vode, a posebno Poljicima, gdje je sada uredno vodosnabdijevanje i najudaljenih  domaćinstava”, kazao je Grbović dodajući da je projekat finansirala opština Nikšić.

Tek što su završili jedan , u loklanoj upravi krenuli sa novim projektom. Kako je najavio Dragan Perović, potpredsjednik Opštine, do novembra bi vodu trebalo da dobije i 35 domaćinstava sela Orah.

“Vodovod u Gornjem Orahu, koristiće 108 stanovnika koji se bave mahom stočarstvom. U pitanju je  veoma zahtjevna investicija. Radi se mreža od 3, 5 kilometara i dvije akumulacije, kako bi jednom broju domaćinstava obezbijedili gravitaciono vodosnabdijevanje. Projekat je vrijednosti 110 hiljada eura, a njegovi finansijeri su opština Nikšić i Ministarstvo poljoprivrede, dok je izvođač radova nikšićki Vodovod”, kazao je Perović.

 

Budući da. se radi o pretežno stačarskim domaćinstvima, početkom radova na vodovodu posebno je bio zadovoljan resorni ministar, Petar Ivanović

“Nadamo se da će izgradnjom vodovoda biti omugućeno stanovništvu Gornjeg Oraha da se što uspješnije bavi poljoprivredom, ali i to da će biti omogućen povratak mladih na selo, što je i osnovni stav Ministarstva poljoprivrede. Želimo da svi raspoloživi resursi svakog područja budu iskošišćeni na što bolji način, istakao je Ivanović.

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

U Crnoj Gori ne postoji tačan podatak o tome koliko se djece rađa prijevremeno, ali procjene kažu da je to između šest i osam procenata, saopštila je dr Danojla Dakić iz Centra za neonatologiju u emisiji "Link". U svijetu su, kako navodi, podaci veoma raznoliki, u Americi je procenat prijevremeno rođene djece porastao već na 10 do 11 odsto, u raznim evropskim zemljama, taj procenat je nešto niži, u Engleskoj je pet, u Francuskoj osam odsto.
Za jedanaesti ciklus Programa stručnog osposobljavanja do danas se prijavilo 2.538 korisnika. Poslodavci su ove godine oglasili 16.569 radnih mjesta, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.