Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Završena sanacija puta Maočići – Velimlje

Nemanja Vuković/Facebook
 • Autor onogost.me
 • 21.12.2023. u 20:56
Sanacija puta Maočići – Velimlje, dužine oko 10 kilometara, je završena. Ukupna vrijednost investicije je 1,3 miliona, u prvoj fazi završeno je 8,7 km, a u drugoj 2 km.

Put su obišli predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković sa saradnicima i pomoćnicom direktora Uprave za kapitalne projekte Majom Delić.

Kovačević je kazao da su pokazali da ovaj kraj treba da krene jednim novim putem, putem razvoja i dodao da su jutros počele i pripreme za asfaltiranje više putnih pravaca u Župi nikšićkoj.

Vuković je podsjetio da je sredstva obezbijedila Vlada i to amandmanskim djelovanjem Moma Koprivice, kao i da je po istom osnovu, ljetos završena rekonstrukcija dijela puta između Donjih i Gornjih Crkvica i ambulanta „Dr Niko Miljanić“ na Velimlju.

Pomoćnica direktora Uprave za kapitalne projekte kazala je da je ovo još jedan rezultat kvalitetne saradnje koju Uprava za kapitalne projekte ima sa Opštinom Nikšić.

„Radovi na ovom projektu obuhvatali su skidanje kompletnog starog asfalta i tampona, zamjenu podloge na određenim lokacijama, nasipanje novog tampona i ugradnju asfalta“, kazali su iz Opštine.

Investitor ovog posla je Uprava za kapitalne projekte, izvođač radova je AD „Mehanizacija i programat“, dok je nadzor nad izvođenjem radova vršila Agencija za projektovanje i planiranje Opštine Nikšić.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
  Nakon gotovo četiri godine flota Avio-helikopterske jedinice MUP-a je operativna za pružanje podrške svim resorima, a tokom ljeta posebno u oblasti bezbjednosti saobraćaja i zaštite i spasavanja, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.