Zbog dodatnih radova „Labudovo jezero“ do sljedeće sedmice bez vode

37734047_10212015346074623_5452789371176484864_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 25.07.2018. u 06:14

Fontana na Trgu Slobode, narodno nazvana „Labudovo jezero“ prestala je da funkcioniše samo nedjelju dana nakon što je popravljena i stavljena u funkciju na svečanosti povodom otvaranja rekonstruisanog trga.

Zašto se to zbilo potražili smo odgovor od opštinara i prema riječima potpredsjednika opštine, Marka Radojevića, uzrok su dodatni radovi na fontani.

„Radi se rekonstrukcija širine mlaznica da bi se napravio pritisak u cijevima i da bi mlazovi na fontani bili veći. Trebalo bi da u toku sljedeće sedmice radovi budu završeni i fontana puštena u rad“, kazao nam je Radojević.

Podsjetimo, zidove fontane „Labudovo jezero” ranije je okovala mahovina i prljavština. Građani su je jedno vrijeme i izbjegavali, jer joj se, kako su govorili, ne može prići od neprijatnog mirisa i prljavštine.

Ipak, polovinom prošle godine, nakon početka rekonstrukcije Trga Slobode, počeli su i radovi na osposobljavanju velike fontane, koja je bila van funkcije, prema riječima opštinara, zbog velikih troškova održavanja.

Zbog toga se radilo na projektu racionalizacije i odabira kvalitetne i funkcionalne opreme… Kamen na fontani i česmama je osvježen, očišćen, popločana je, a urađene su i popravke na kamenu i instalacijama.

Ova fontana izgrađena je 2003. godine, a ptice, autora Miluna Miška Čvorovića, postavljene su dvije godine kasnije.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.
Crna Gora će tražiti od Turske izručenje Radoja Živkovića i Zdravka Perunovića, bez obzira što se protiv njih pred turskim organima vode krivični postupci. Ta informacija potvrđena je za Portal RTCG od Ministarstva pravde. Živković i Perunović su u Turskoj uhapšeni zbog sumnje da su umiješani u ubistvo osumnjičenog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića 8. septembra.
Osnovno tužilaštvo u Nikšiću pokrenulo je prekršajni postupak protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve Mijajla Backovića zato što je sjedio tokom intoniranja državne himne na svečanoj sjednici povodom Dana opštine Nikšić 18. septembra.