Zbog opasnosti od požara sistem za zaštitu i spašavanje u pripravnosti

MUP
 • Autor onogost.me
 • 21.07.2023. u 11:29
Svi raspoloživi subjekti sistema za zaštitu i spašavanje kako na lokalnom tako i na državnom nivou u punoj su pripravnosti, konstaovano je na sjednici Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) svi članovi tima dobili su konkretna zaduženja i zadatke iz domena svoje odgovornosti.

“Takođe, kao novina i doprinos kvalitetnijem sistemskom odgovoru predstavljen je i MFFIS (Montenegrin Forest Fire Information System) koji pomoću satelita detektuje požar u realnom vremenu i pomaže u određivanju operativnih prioriteta na osnovu analize ciljnih parametara”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Imajući u vidu trenutne meteorološke prilike Operativni štab apeluje na građane da shvate ozbiljnost situacije i postupaju u skladu sa preporukama i naredbama, te da ne pale vatru na otvorenom prostoru i izbjegnu upotrebu pirotehničkih sredstava jer će, kako je saopšteno, u suprotnom biti krivično sankcionisani.

Najavili su i pojačan inspekcijski nadzor.

Kako je saopšteno iz MUP-a, sjednica Operativnog štaba za zaštitu i spašavanje kojom je predsjedavao rukovodilac štaba Miodrag Bešović održana je u prostorijama Ministarstva unutrašnjih poslova, zbog naglog povećanja opasnosti od požara na otvorenom prostoru usljed trenutne meteorološke situacije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Vojske Crne Gore, Uprave policije i ostalih institucija koje učestvuju u radu ovog tijela.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vlada je na današnjoj sjednici, na predlog Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma utvrdila Predlog zakona o upravljanju otpadom.
  Predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić ističe da će gradnja vjetroparka Bijela znatno doprinijeti razvoju te male sjeverne opštine. Kao i u cijeloj Crnoj Gori i u ovoj opštini najveći problem će biti planska dokumentacija, koja je, kako kaže, napravljena u pravcu razvoja drugih privrednih grada, ili je nema.