Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Zbog sumnje za utaju poreza podignuta optužnica u Nikšiću

pixabay.com
 • Autor onogost.me
 • 03.06.2024. u 10:16
Državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću predao je optužnicu Osnovnom sudu u Nikšiću protiv pravnog lica “TG” d.o.o iz tog grada i odgovornog lica u pravnom licu O.A. zbog produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa, navodi se u saopštenju nikšićkog ODT-a.

Kako navode, tužilaštvo je predložilo produženje pritvora O.A.

"Iz dokaza prikupljenih u istrazi proizilazi osnovana sumnja da su pravno lice i odgovorno lice u pravnom licu, u više navrata tokom 2022. godine i 2023. godine, u namjeri da izbjegnu plaćanje poreza dali lažne podatke kao i da nijesu prijavili činjenice koje su od uticaja na utvrdjivanje poreske obaveze", saopštili su iz ODT-a.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Tanja Mirković iz Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore kazala je za TVCG da se u Crnoj Gori očekuje novi tropski talas od četvrtka. Od nedjelje se očekuje blagi pad, početkom sedmice malo svježije vrijeme, ali i dalje veoma toplo.
  Nikšićka policija podnijela je krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u tom gradu, protiv pravnog lica iz Nikšića a ujedno i osnivača, izvršnog direktora i ovlašenog lica u tom pravnom licu M.M (38), zbog sumnje da je izvšio krivično djelo utaja poreza i doprinosa.
  Od 5. do 7. jula džipadžije će 24. godinu zaredom, u organizaciji „Montenegro trophy“, krenuti u novu avanturu. Čeka ih staza duga oko 300 kilometara i prolazak kroz tri opštine – Nikšić, Cetinje i Bar.