Zemljotres jačine 2.8 stepeni kod Nikšića

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 20.11.2023. u 11:55
Sektor za seizmologiju Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju registrovao je jutros u devet sati i 16 minuta u okolini Nikšića zemljotres jačine 2,8 stepeni Rihterove skale.

Iz Sektora za seizmologiju rekli su da je zemljotres registrovan dva kilometra zapadno od Presjeke.

“Jačina zemljotresa u hipocentru iznosila je 2,8 jedinica Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od IV stepena Merkalijeve skale”, kazali su iz Sektora za seizmologiju.

Oni su naveli da je žarište zemljotresa locirano na dubini od 13 kilometara.

“Na osnovu numeričkog modela promjene intenziteta sa rastojanjem u tom regionu, magnitude zemljotresa i dubine hipocentra, zemljotres nije mogao izazvati materijalne štete u epicentralnom području”, navodi se na sajtu Sektora za seizmologiju.

Zemljotres je registrovan tri kilometra zapadnona dubini od 14 kilometara.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je Senegal 29:21 u Geteborgu u drugom kolu Glavne runde Svjetskog prvenstva.
  Ukoliko je dječak uputio prijetnju ili u nekom drugom kontekstu naveo da će nešto uraditi sebi ili vršnjacima, škola je morala reagovati po pravilniku i otvoriti slučaj, jer dužnost škole jeste da ispita o čemu je riječ i da uključi roditelje i, ukoliko je potrebno, Centar za socijalno i policiju", kazala je za naš portal psihološkinja Monika Sekulović povodom slučaja u OŠ "Ratko Žarić".