Nikšić Vrijeme
11.1°C Kiša, neprekidna: umjerena

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ženska akcija organizuje radionicu o zapošljavanju osoba sa invaliditetom

osi_2
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.02.2016. u 09:56

Dvodnevna radionica na temu zapošljavanja osoba sa invaliditetom (OSI) održaće se danas i sjutra u hotelu ''Trim''.

Ova radionica, koju organizuje NVO Ženska akcija, dio je projekta ‘’Kreiranje povoljnog okruženja za inkluziju OSI u ekonomske tokove kroz programe rehabilitacije i zapošljavanja’’.

‘’Osnovni ciljevi su podsticanje zapošljavanja osoba sa inavaliditetom u opštinama Nikšić i Bar, kao i osposobljavanje osoba sa inavaliditetom za uključivanje na tržište rada’’, navodi se u najavi ovog događaja.

Kako se dodaje, ciljevi su i rušenje predrasuda koje postoje kod poslodavaca pri zapošljavanju OSI i ukazivanje na brojne subvencije koje pritom imaju, ali i umanjivanje barijera i stvaranje povjerenja kod osoba sa invaliditetom prema edukaciji i zapošljavanju.

”Prvog dana radionice ciljna grupa biće poslodavci, a drugog dana nevladine organizacije (NVO), koje se bave problemima osoba sa invaliditetom i socijalnom zaštitom”, stoji u saopštenju.

Osim njih, radionica će se baviti ulogom koju u zapošljavanju OSI treba da imaju agencije za posredovanje i zapošljavanje, savjetnici za zapošljavanje i profesionalno usmjeravanje osoba sa invaliditetom, predstavnici lokalnih socijalnih ustanova, kao i lokalni mediji.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zavod za hirometeorologiju i seizmologiju (ZHMS) izdao je upozorenje povodom loših vremenskih prilika tokom ponedjeljka i utorka. Upozoravaju na obilne kiše, jak olujni južni vjetar, a moguće su bujične urbane poplave, kao i smetnje u saobraćaju, telekomunkacijama i distribuciji električne energije.
Meteorolog Branko Micev navodi da nas naredne sedmice očekuju promjenljive vremenske prilike uz skoro svakodnevnu kišu na jugu i u centralnim predjelima.